Η διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού είναι μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές στη ζωή ενός νέου. Αποτελεί το ξεκίνημα της νέας του ζωής, ως ενήλικας πλέον, όπου βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με όλες τις ευθύνες που έχει η διαχείριση ενός σπιτιού.
Το φοιτητικό σπίτι είναι το καταφύγιο όλων των μοναδικών στιγμών που περνάει ο νέος, μόνος ή με παρέα. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που σε όλους τους χώρους θα έχεις τη δυνατότητα να βάλεις τις προσωπικές σου πινελιές. Ωστόσο, δεν είναι μια μόνιμη κατοικία, οπότε το βασικό που χρειάζεσαι είναι καλή διάθεση, φαντασία, δημιουργικότητα και εφευρετικότητα για τη διακόσμησή του. Χωρίς ακριβά, βαριά (ή και περιττά) έπιπλα φτιάξε την πιο ωραία ατμόσφαιρα στο χώρο σου, με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Οι ειδικοί στη διακόσμηση, του ebeis.gr σου δίνουν μερικές συμβουλές να ακολουθήσεις, καθώς και τι να αποφύγεις στη διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού.
Τα 5 “Do’s” στη διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού
Γραφείο
Το γραφείο είναι ένα από τα βασικότερα έπιπλα για ένα σπουδαστή. Εκεί πρόκειται να περνάει αρκετό από το χρόνο του. Ειδικά μάλιστα σε περιόδους εξεταστικής το γραφείο χρειάζεται να είναι αρκετά μεγάλο κι ευρύχωρο ώστε να χωράει όλες τις σημειώσεις, αλλά και να καλύπτει τον αναγκαίο χώρο για έναν ακόμα συμφοιτητή.
Άνετο και με αρκετό αποθηκευτικό χώρο, το γραφείο πρέπει να είναι ελαφρύ και να έχει στυλ ώστε να εντάσσεται όμορφα με το περιβάλλον του δωματίου.Στο eshop του ebeis.gr υπάρχει μεγάλη ποικιλία από γραφεία, ιδανικά για κάθε γούστο.
Καρέκλα
Μια ιδανική γωνιά διαβάσματος δεν μπορεί παρά να συμπληρώνεται από μία αναπαυτική καρέκλα. Πιο σημαντική ακόμα και από το γραφείο, η καρέκλα αποτελεί το δεύτερο must-have έπιπλο στο φοιτητικό σπίτι σου. Η άνεση και η χρηστικότητά της αλλάζουν από άτομο σε άτομο και το βασικότερο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει η καρέκλα σου είναι να σε ξεκουράζει. Θα περνάς πολλές ώρες εκεί, επομένως καλό είναι να σου κάνει τις ώρες αυτές όσο πιο ξεκούραστες γίνεται.
Το τελευταίο που χρειάζεται να εξετάσεις είναι να ταιριάζει στα δικά σου γούστα και αισθητική. Μπες στο ebeis.gr, βρες την καρέκλα γραφείου που σου αρέσει και κάνε τη δική σου! Καλό είναι να επιλέξεις κάτι σε πιο λιτή γραμμή και ουδέτερα χρώματα, ώστε να ταιριάζει αν θέλεις να κάνεις αλλαγές μετέπειτα στο χώρο σου.
Σερβίτσιο
Ίσως είναι το πιο αναπάντεχο στη συγκεκριμένη λίστα για δισκόσμηση φοιτητικού σπιτιού, όμως σίγουρα σου είναι απαραίτητο. Φυσικά, δεν χρειάζεται να πάρεις ολόκληρα σετ πιάτων, ή όλα τα μαχαιροπίρουνα που μπορεί να έχεις και στο πατρικό σου. Ωστόσο, οι κούπες, τα φλυτζάνια και τα ποτήρια διακοσμημένα με τα αγαπημένα σου σχέδια και χρώματα, μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση!
Επίσης, μερικά πιάτα και μπολ, αλλά και κάμποσα μαχαιροπίρουνα, σίγουρα θα σε εξυπηρετήσουν στις καθημερινές σου ανάγκες. Εξάλλου, με το να χρησιμοποιείς μόνο πλαστικά, θα διαπιστώσεις ότι όχι μόνο δεν κάνεις οικονομία, αλλά επιβαρύνεις κατά πολύ το περιβάλλον!
Καναπές -Κρεβάτι
Μία από τις πιο σημαντικές προσθήκες στο φοιτητικό σου σπίτι είναι ο καναπές-κρεβάτι. Συνδυάζει 2 σε 1, ανταποκρίνεται σε όλες τις συνθήκες και τις περιστάσεις και είναι απολύτως χρηστικός αν χρειαστεί να φιλοξενήσεις κάποιο φίλο ή συμφοιτητή σου.
Διάλεξε τον καναπέ-κρεβάτι που ταιριάζει στο στυλ και την προσωπικότητα που θέλεις να δώσεις στο χώρο σου και ετοιμάσου να υποδεχτείς τους φίλους σου στο νέο σου σπίτι!
Αποθηκευτικοί Χώροι
Δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια λίστα η ενότητα για τους αποθηκευτικούς χώρους. Ξεκινώντας από μια ευρύχωρη ντουλάπα, πρέπει να εξασφαλίσεις ότι υπάρχει στο νέο σου σπίτι κάποιος χώρος όπου μπορείς να διατηρείς τα ρούχα σου καθαρά, αλλά και να αποθηκεύεις όσα δεν χρειάζεσαι τη συγκεκριμένη εποχή. Μια μεγάλη ντουλάπα παράλληλα μπορεί να σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για την αποθήκευση σεντονιών και παπλωμάτων το καλοκαίρι.
Συγχρόνως, η επίπλωση και η διακόσμηση του φοιτητικού σπιτιού πρέπει να γίνεται με γνώμονα τη λειτουργικότητα του χώρου. Εκμεταλλεύσου, λοιπόν, κάθε γωνία και δημιούργησε… “κρυφά” σημεία για να αποθηκεύεις όλα σου τα πράγματα. Πήγαινε τη διακόσμηση σε άλλο επίπεδο με το να υιοθετήσεις μια από τις πιο μοντέρνες και σύγχρονες τάσεις του interior design. Δεν είναι άλλη από τα κουτιά και τα ψάθινα καλάθια! Χρησιμοποίησέ τα στο μπάνιο ως καλάθι για τα άπλυτα, για τις πετσέτες ή τα απορρυπαντικά σου. Τοποθέτησέ τα στο υπνοδωμάτιο για εσώρουχα, κάλτσες ή βιβλία. Μπαίνουν ακόμη και στο σαλόνι, όπου μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ως παπουτσοθήκη ή χώρο για να βάζεις διάφορα άλλα αντικείμενα.
Οι τρόποι και οι επιλογές αμέτρητες. Η ποικιλία που έχουμε στο ebeis.gr είναι εξίσου πλούσια. Το μόνο που μένει είναι να βρεις αυτά που σου αρέσουν, να βάλεις τη φαντασία και την εφευρετικότητά σου μπροστά και να δομήσεις το χώρο σου όπως θέλεις!
Τα 5… “Don’ts” που πρέπει να αποφύγεις στη διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού
Κατσαρόλες και Σκεύη
Εννοείται πως ένα τηγάνι και τουλάχιστον μία κατσαρόλα είναι απαραίτητα μαγειρικά σκεύη που πρέπει να έχει κάθε φοιτητής στο καινούριο του σπίτι. Ωστόσο, το να έχεις… συλλογή από κατσαρολικά για να τα χρησιμοποιήσεις μια φορά το χρόνο, δεν είναι κάτι που χρειάζεται να κάνεις. Απεναντίας, αυτού του είδους τα σκεύη είναι “βαριά”, πιάνουν χώρο, πλένονται πιο δύσκολα και δεν χρειάζεται να τα έχεις στη φοιτητική κουζίνα σου.
Σιδερώστρα
Παρόλο που η αίσθηση του φρεσκοσιδερωμένου ρούχου προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση, όλοι οι φοιτητές διαπιστώνουν μακροχρόνια ότι “το σίδερο” είναι από τις πρώτες δουλειές μέσα στο σπίτι που εγκαταλείπουν. Συνεπώς, η αγορά μιας σιδερώστρας θα καταλάβει αρκετό χώρο, χωρίς να είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη.
Φυσικά, αν θέλεις να σιδερώσεις κάτι, καλό είναι να έχεις ένα σίδερο μόνο στο σπίτι. Βάζοντας ένα επιπλέον σεντόνι στο κρεβάτι ή στον καναπέ σου, δημιουργείς μια επιφάνεια κατάλληλη για να σιδερώσεις. Και πάντα με προσοχή, δεν θέλεις να κάψεις το ρούχο που θα βρίσκεται από κάτω!
Τηλεόραση / Έπιπλο Τηλεόρασης
Μία κανονική τηλεόραση μπορεί να χαρίσει πολλά movie nights και να κάνει την εμπειρία των μαραθωνίων ταινιών ακαταμάχητη. Ωστόσο, μια τηλεόραση δεν είναι από τα πρώτα και απαραίτητα πράγματα που έχει ένας φοιτητής στο σπίτι του. Τηλεόραση μπορείς να βλέπεις και στον υπολογιστή σου. Μάλιστα, επενδύοντας σε μια δεύτερη οθόνη, μπορείς να παρακολουθείς τηλεόραση, κάνοντας συγχρόνως τις δουλειές που έχεις στον υπολογιστή.
Συνεπώς, ένα έπιπλο τηλεόρασης θα αποτελέσει μια περιττή αγορά, κυρίως αν έχεις περιορισμένο ελεύθερο χώρο στο φοιτητικό σπίτι σου.
Βιβλιοθήκη
Κάτι που σίγουρα δεν περίμενες να βρεις σε αυτή τη λίστα είναι η βιβλιοθήκη. Κι όμως! Όταν ο χώρος σου είναι περιορισμένος, η διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει μια βιβλιοθήκη. Θεωρούνται “βαριά” έπιπλα, τα οποία καταλαμβάνουν αρκετό χώρο από τον τοίχο και το πάτωμα. Απεναντίας, υποστηρίζουμε πως βιβλία και άλλα αντικείμενα μπορείς να τοποθετήσεις εξίσου αποτελεσματικά σε μία αυτοσχέδια ραφιέρα που θα φτιάξεις. Έχεις μεγαλύτερες ελευθερίες στο μέγεθος και το χρώμα των ραφιών, αλλά και στην τοποθέτηση, καθώς μπορείς να “παίξεις” με διαφορετικά μήκη και στοίχηση. Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς!
Συρταριέρα
Ένα ακόμα έπιπλο που συνήθως καταλαμβάνει αρκετό χώρο τόσο σε μήκος, όσο και σε ύψος. Μια συρταριέρα βοηθάει πολύ αν έχεις χώρο στο υπνοδωμάτιο. Όμως αν ο χώρος και ο προϋπολογισμός σου είναι περιορισμένα, είναι προτιμότερο να επενδύσεις σε μια μεγαλύτερη ντουλάπα και μικρά κουτιά για την καλύτερη αποθήκευση των ρούχων σου.
Τελικά, τι έχει σημασία στη διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού;
Είναι μια ερώτηση που απασχολεί τους περισσότερους που διαβάζουν πολλά άρθρα για το πώς να διακοσμήσουν το χώρο τους. Τι είναι σημαντικό, τελικά; Ποια πράγματα είναι τα… “βασικά”;
Επειδή στο ebeis.gr αγαπάμε τις λίστες, σου παραθέτουμε 3 βασικά στοιχεία που πρέπει να έχεις υπόψιν σου κατά τη διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού.
Διακόσμηση Φοιτητικού Σπιτιού #1: Χρώματα
Το νέο σου σπίτι είναι ο χώρος σου, το δικό σου μέρος που θα περάσεις πολύ από τον χρόνο σου. Μόνος ή με παρέα, το φοιτητικό σου σπίτι πρέπει να σε εκφράζει, να σου φτιάχνει τη διάθεση και να αντανακλά τη ζωντάνια και τα όνειρά σου. Ακόμα και αν έχεις πιο συντηρητικό γούστο, επένδυσε στα χρώματα. Είτε σε τοίχους, είτε σε κάποια διακοσμητικά, τα χρώματα μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση και να αναδείξουν ένα χώρο στο μέγιστο!
Διακόσμηση Φοιτητικού Σπιτιού #2: Αποθηκευτικοί Χώροι
Το αναφέραμε πρωτύτερα, θα το πούμε ξανά. Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι το παν σε κάθε σπίτι. Ιδίως αν ο ελεύθερος χώρος είναι περιορισμένος, χρειάζεται να βάλεις περισσότερη εφευρετικότητα στο πώς θα τον δομήσεις.
Επένδυσε σε ψάθινα καλάθια, σε διαφόρων μεγεθών κουτιά και σε “έξυπνες θήκες” που μπορείς να κρεμάσεις σε τοίχους ή να βάλεις σε γωνίες.
Διακόσμηση Φοιτητικού Σπιτιού #3: Φως
Το φοιτητικό σπίτι, όπως και κάθε σπίτι χρειάζεται φως για να αναδείξει όλα τα χαρακτηριστικά του. Το καλύτερο είναι το φυσικό φως της ημέρας, όμως επειδή αυτό δεν μπορούμε να το έχουμε πάντα, επένδυσε στο φωτισμό του χώρου σου με φωτιστικά οροφής και δαπέδου. Διάβασε για τα χρώματα που πρέπει να έχουν οι λάμπες σε προηγούμενο άρθρο μας και φώτισε το χώρο σου όπως πρέπει!
Η διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού είναι μια πολύ απολαυστική διαδικασία που περνάει κάθε φοιτητής στο ξεκίνημα της νέας του ζωής. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα έχεις κάνει την αρχή για να οργανώσεις σωστά το χώρο σου. Πρόσθεσε το προσωπικό σου γούστο για τις λεπτομέρειες και είμαστε σίγουροι ότι θα φτιάξεις ένα ονειρεμένο σπίτι.
Η ομάδα του ebeis.gr είναι δίπλα σου στο νέο σου ξεκίνημα προσφέροντας μια ποικιλία φοιτητικών επίπλων για το σπίτι σου. Καλή αρχή!