μεταμορφωσε την κουζινα σου

Τον τελευταίο καιρό που όλοι μένουμε σπίτι, μας δημιουργείται η ανάγκη να αλλάξουμε το χώρο μας, να τον ανανεώσουμε. Αν κι εσύ ανήκεις σε αυτή την κατηγορία και θέλεις να διαμορφώσεις το χώρο σου διαφορετικά, ξεκίνα από την κουζίνα! Αποτελεί ένα δωμάτιο που χρησιμοποιεί όλη η οικογένεια και σίγουρα αυτές τις μέρες το επισκεπτόμαστε αρκετά συχνά. Μεταμόρφωσε την κουζίνα σου, λοιπόν, με εύκολους και οικονομικούς τρόπους και άλλαξε διάθεση!

Ανανέωση τώρα στα ντουλάπια

Ο πιο άμεσος τρόπος για να αλλάξεις κάτι στην κουζίνα σου είναι να προχωρήσεις με μια ανακαίνιση στην όψη των ντουλαπιών. Καταλαμβάνουν αρκετό χώρο επομένως κάθε αλλαγή θα είναι άμεση και δραστική.

Αναδιοργάνωση χώρου

Πριν αρχίσεις οτιδήποτε, δοκίμασε πρωτίστως να διαφοροποιήσεις τη δομή του εσωτερικού των ντουλαπιών σου. Άδειασέ τα από όλα τα αντικείμενα που μπορεί να έχουν και καθάρισέ τα καλά. Η φρέσκια μυρωδιά θα προσδώσει μια αύρα ανανέωσης που θα σε γεμίσει ενέργεια και θα σου δώσει την απαραίτητη έμπνευση που χρειάζεσαι. Εάν έχεις συσκευασίες προϊόντων που έχει περάσει η ημερομηνία λήξης, πέταξέ τις. Επίσης, καλό είναι να μην κρατήσεις προϊόντα που πιστεύεις ότι θα χρησιμοποιήσεις στο μέλλον (όπως για παράδειγμα πολύ συγκεκριμένα σκεύη). Το πιο πιθανό είναι ότι όταν έρθει η στιγμή θα έχει παλιώσει το αντικείμενο και θα θες να χρησιμοποιήσεις ένα καινούριο. Αφού τα κάνεις όλα αυτά, επανατοποθέτησε τα πράγματα μέσα, τακτοποιώντας τα. Πριν από αυτό όμως…

Οργάνωσέ τα ανά κατηγορίες

Η οργάνωση των πραγμάτων είναι το παν όταν θέλεις να μεταμορφώσεις την κουζίνα σου και να αλλάξεις τη δομή των ντουλαπιών.

Ξεχώρισε σε κατηγορίες με βάση το είδος τους τα σκεύη, τα σερβίτσια αλλά και όλα τα αντικείμενα που φυλάσσεις στα ντουλάπια σου. Στη συνέχεια, ανά κατηγορία, όρισε ποια χρησιμοποιείς πιο συχνά και τοποθέτησέ τα σε πιο προσιτά σε σένα ράφια. Με αυτό τον τρόπο θα βρίσκεις αυτό που χρειάζεσαι πιο εύκολα και γρήγορα.

Τέλος, αν έχεις αρκετά δοχεία με μπαχαρικά, όσπρια δημητριακά κ.ά. προτίμησε διάφανα δοχεία ή ομοιόμορφα, για να δώσεις μια ενιαία εικόνα στην κουζίνα σου. Παράλληλα, καλό θα ήταν να τοποθετήσεις αυτοκόλλητα που να αναγράφουν το περιεχόμενο του κάθε δοχείου, ώστε να μην μπερδεύεσαι και να σου είναι πιο ξεκάθαρο.

Μεταμόρφωσε την κουζίνα και τα ντουλάπια σου με χρώμα

Αν τα ντουλάπια σου είναι ξύλινα μπορούν να βαφτούν. Παρόλο που αποτελεί μια χρονοβόρα διαδικασία, αν υπάρχει φαντασία, καλή διάθεση και θέληση για μεγάλες αλλαγές, τότε όλα γίνονται. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις, είδη βαφών και  φινιρίσματος για να διαλέξεις. Κάνε σωστή επιλογή χρώματος ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις. Προτίμησε έντονα χρώματα για να δώσεις έμφαση, ενώ για φως και πιο αρμονικό αποτέλεσμα ιδανικά είναι τα ανοιχτά και παλ χρώματα. Δώσε προσοχή όμως, διότι βάψιμο δεν γίνεται σε ντουλάπια από μελαμίνη! Αν θες να πρωτοτυπήσεις, βάψε μόνο το περίγραμμα των ντουλαπιών ή προχώρησε σε διαφορετικές τεχνοτροπίες βαψίματος, όπως είναι η παλαίωση.

Τέλος, αν τα ντουλάπια της κουζίνας σου έχουν τζάμι, διάλεξε ένα έντονο και συνάμα φωτεινό χρώμα για την πλάτη τους.

Εναλλακτικά, αν δεν επιθυμείς να προχωρήσεις σε μια τέτοια διαδικασία, βάλε ταπετσαρία. Αλλάζει ανά πάσα ώρα και στιγμή και δεν σε επηρεάζει αν θέλεις να προχωρήσεις σε περαιτέρω αλλαγές στο μέλλον.

Extra Tip:

Μια από τις πιο καινούριες και πρωτότυπες τάσεις είναι αυτή του μαυροπίνακα. Με αυτό τον όρο, οι ειδικοί στο interior design εννοούν το βάψιμο των ντουλαπιών με μπογιά μαυροπίνακα ή την τοποθέτηση έτοιμου αυτοκόλλητου μαυροπίνακα στα ντουλάπια. Πέρα από την έντονη διακοσμητική νότα που θα προσθέσεις, έχει και πρακτικούς σκοπούς η συγκεκριμένη πρόταση. Αυτό γιατί μπορείς να σημειώνεις το εσωτερικό των ντουλαπιών πάνω στο μαυροπίνακα ή ό,τι άλλο θέλεις. Εμείς… θα σημειώναμε τη λίστα με τα ψώνια από το σουπερμάρκετ!

 

μεταμορφωσε την κουζινα σου ντουλαπια

 

 

Δώσε έμφαση στο τραπέζι και τις καρέκλες

Αδιαμφισβήτητα, το τραπέζι και οι καρέκλες αποτελούν τα βασικά στοιχεία σε πολλές κουζίνες. Αλλά πέρα από τον πρακτικό ρόλο που παίζουν είναι από τα έπιπλα που καθορίζουν στην ουσία της την εικόνα της κουζίνας σου.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο που θέλεις να διαμορφώσεις το εσωτερικό της κουζίνας σου, επίλεξε ένα τραπέζι… πασπαρτού! Ως πασπαρτού μπορεί να θεωρηθεί οποιοδήποτε τραπέζι είναι σε φυσικούς τόνους, χωρίς περίτεχνα σχέδια στα πόδια ή στην επιφάνειά του. Ωστόσο, για εσένα που έχεις προαποφασίσει το στυλ που θέλεις να ακολουθήσεις, μπορείς να προμηθευτείς το τραπέζι κουζίνας που φαντάζεσαι, από το ebeis.gr.

Οι καρέκλες μπορούν να ακολουθούν πιο μοντέρνους τόνους, ώστε να δίνουν μια εύθυμη νότα στο χώρο και να μπορείς να τις χρησιμοποιείς και στην τραπεζαρία σου.

 

μεταμορφωσε την κουζινα σου τραπεζι καρεκλεσ

 

 

Μεταμόρφωσε την κουζίνα σου με την κατάλληλη διακόσμηση

Στο ebeis.gr λατρεύουμε τη διακόσμηση και θέλουμε να προτείνουμε πάντα μια ποικιλία ιδεών που να ταιριάζει σε κάθε αισθητική προτίμηση.

Φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν και το 2020 πρωταγωνιστή στις κορυφαίες τάσεις και ιδέες. Επιλέξτε ένα όμορφο και κομψό βάζο που να ταιριάζει στο στυλ του δωματίου και τοποθετήστε τα λουλούδια εκεί. Ειδάλλως, για πιο μινιμαλιστική αίσθηση, επιλέξτε ένα ή δύο κλαδιά, τα οποία μπορούν να μπουν μέσα στο βάζο ή σε κάποιο τοίχο.

 

μεταμορφωσε την κουζινα σου φυτα εσωτερικων χωρων

 

Less is more

Less is more ή αλλιώς… όσο δυνατόν λιγότερα, τόσο το καλύτερο! Για εσένα που ο πάγκος της κουζίνας σου θυμίζει έκθεση προϊόντων και σκευών (όλοι μας λίγο πολύ αφήνουμε πράγματα στη μέση), ήρθε η ώρα να αλλάξεις συνήθειες. Κρύψε στα ντουλάπια σου ό,τι αφήνεις στη μέση άμεσα και θα δεις το χώρο σου να μεγαλώνει και να φωτίζει ως δια μαγείας! Πέρα απ’όλα τα υπόλοιπα, τα πράγματά σου δεν θα σκονίζονται τόσο εύκολα και θα προστατεύονται από τυχόν μικρόβια.

 

μεταμορφωσε την κουζινα σου παγκοσ

 

Καινούρια σερβίτσια και σκεύη

Σίγουρα, η ανανέωση όλων των σετ είναι μια διαδικασία που δεν συμφέρει από οικονομικής πλευράς. Ωστόσο, μπορείτε να δώσετε έναν αέρα φρεσκάδας, στο σερβίτσιο σας με το να προμηθευτείτε μερικά καινούρια πιάτα ή μαχαιροπίρουνα. Τολμήστε να δώσετε λίγο χρώμα επιλέγοντας πολύχρωμα ποτήρια ή πιάτα με σχέδια. Κάθε σας γεύμα θα μεταμορφωθεί και εσείς δεν θα χορταίνετε να τα χρησιμοποιείτε!

 

μεταμορφωσε την κουζινα σου πιατα

 

Μεταμόρφωσε την κουζίνα σου με ένα χαλί

Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, μπορείς να δώσεις ζωντάνια και χρώμα στην κουζίνα σου με ένα χαλί! Ακόμη και αν ζεσταίνει ο καιρός, μπορείς να επιλέξεις ένα χαλί με πιο λεπτό ύφασμα. Το σημαντικό είναι να επιλέξεις το κατάλληλο σχήμα, αλλά και χρώματα που να ταιριάζουν με το χώρο. Ως προς το σχήμα, δική μας επιλογή θα ήταν ένα χαλί που να διατρέχει τον ελεύθερο χώρο, δίπλα από τους πάγκους, χωρίς να επηρεάζει τις καρέκλες. Ως προς το χρώμα… σίγουρα χρωματιστό αν η κουζίνα είναι σε παλ τόνους ή πιο ήπιες αποχρώσεις αν θέλουμε ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα.

 

μεταμορφωσε την κουζινα σου χαλι

 

Φωτισμός

Ο φωτισμός είναι ικανός να αλλάξει την ατμόσφαιρα της κουζίνας σου άμεσα και πολύ εύκολα. Επίλεξε ένα φωτιστικό που να δίνει άπλετο φως στο χώρο. Για περισσότερες επιλογές, μερικά μικρά λαμπάκια χαρίζουν μια πιο ρομαντική αίσθηση.

 

μεταμορφωσε την κουζινα σου φωτισμοσ

 

 

Το κίνητρο είναι η αλλαγή. Το μέσο είναι η κουζίνα. Η έμπνευση… έρχεται από το blog μας. Με φαντασία και δημιουργικότητα μεταμόρφωσε την κουζίνα σου και άλλαξε διάθεση άμεσα! Στο eshop του ebeis.gr θα βρεις όλα τα απαραίτητα που χρειάζεσαι για να κάνεις το χώρο σου όπως τον ονειρεύεσαι! Το σημαντικό είναι να μείνεις στο σπίτι, να αφιερώσεις τον απαραίτητο χρόνο και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!