Μπορούμε όλοι να χρησιμοποιήσουμε μια μικρή οργάνωτική υπενθύμιση κάθε τόσο ; Ξέρω πως εγώ χρειάζομαι μία σίγουρα. Πάντα ξεκινώ με τις καλύτερες προθέσεις, που στη συνέχεια πέφτουν στο κενό. Έχω συγκεντρώσει 10 συμβουλές που χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες οργανωτές, που τσεκάρω κάθε φορά που θα χρειαστώ μια μικρή βοήθεια να ξαναβρώ τον δρόμο μου:

1. Ετοιμαστείτε από την προηγούμενη νύχτα.

Ξεκινήστε το ρεπό σας λίγο λιγότερο καθορίζοντας τα ρούχα σας μανιωδώς , ετοιμάζοντας τα γεύματα σας και τις τσάντες των παιδιών, θέτοντας την καφετιέρα στον αυτόματο κ.λπ.

2. Ανοίξτε τα γράμματά σας πάνω από τον Κάδο Ανακύκλωσης.

Μην τα τοποθετήσετε σε ένα σωρό για να τα δείτε αργότερα γιατί ξέρετε τι θα συμβεί. Απαλλαγείτε από το χαρτί και σκουπίδια αμέσως, και τοποθετήστε τα σημαντικά πράγματα στο ταχυδρομείο.

3. Σημειώστε τα.

Ξέρω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Αν δεν γράφω τα πράγματα συνεχίζουν να τριγυρίζουν στο κεφάλι μου. Γράφοντας τα κάτω με ελευθερώνει και με χαλαρώνει. Δεν μπορείτε να τα κρατήσετε όλα εκεί: είναι απλά πάρα πολλά και μπορούν να σας κρατήσουν ξύπνιους τη νύχτα. Βγάλτε τα έξω και γράφτε τα σε χαρτί.

4. Αργά και σταθερά κερδίζεται ο αγώνας.

Εγώ, για παράδειγμα, είμαι κακός σε αυτό. Έχω ένα σχέδιο, και πέφτω σαν μανιακός μέχρι να γίνει. Επειδή έχω την τάση να λειτουργώ με αυτόν τον τρόπο, με καταβάλει η σκέψη των νέων καθηκόντων και καταλήγω να μην αρχίζω. Εστιάζοντας σε ένα μικρό κομμάτι κάθε φορά είναι μια πολύ καλύτερη λύση. Ανοίχτε ένα κουτί που βρίσκετε στην αποθήκη κάθε ημέρα, αντί να περιμένετε για μία ολόκληρη ελεύθερη μέρα για να τα ανοίξετε. Αυτές οι ελεύθερες ημέρες δεν έρχονται συχνά.

5. Διαλείμματα.

Ορίστε ένα χρονοδιακόπτη για δέκα λεπτά και καθαρίστε ό, τι μπορείτε σε αυτό το χρονικό διάστημα κάθε μέρα. Αν έχετε παιδιά, μπορεί να γίνει ένα παιχνίδι και ο νικητής παίρνει ένα βραβείο. Ποιος μπορεί να κάνει ποιο πολλές δουλειές πριν χτυπήσει το κουδούνι; Μπορεί να σοκαριστείτε από το πόσα μπορείτε να καταφέρετε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

6. Κάρτες παιχνιδιού.

Γράψτε οικιακά καθήκοντα σε κάρτες ευρετηρίου και σχεδιάστε ένα κάθε μέρα. Όποιο διαλέξετε  γίνεται η αγγαρεία σας για την ημέρα αυτή. Να μη ξεχάσετε να περιλάβετε μερικές κάρτες “Ελεύθερη Ημέρα” εκεί. Όταν τελειώσετε το κουτί ξεκινάτε ξανά. Αυτός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδυάσετε τις δουλειές των παιδιών.

7. Καταγράψτε χρόνο σας.

Η φράση «Δώσε μου πέντε λεπτά” χρησιμοποιείται συχνά και σπάνια είναι αλήθεια. Τα περισσότερα πράγματα διαρκούν περισσότερο από πέντε λεπτά. Προσπαθήστε να θέσετε ένα ρεαλιστικό χρονικό πλαίσιο για τα μικρά πράγματα που πρέπει να κάνετε ώστε να μπορείτε να έχετε ένα πιο ακριβές σύστημα διαχείρισης του χρόνου καθ ‘όλη την ημέρα. 10-15 λεπτά ανά έργο είναι πολύ πιο ρεαλιστικό και σας επιτρέπει να επιβραδύνετε και να πάρετε μία ανάσα.

8. Θέστε στόχους.

Γράψτε τυχόν μακροπρόθεσμους στόχους ή όνειρα σε μια σειρά από κάρτες ευρετηρίου, και στη συνέχεια,  οργανώστε τις με σειρά σπουδαιότητας. Γράψτε προθεσμίες στην κορυφή της κάθε κάρτας, και οργανώστε τις σε μίνι-στόχους και το χρονοδιάγραμμα για την επίτευξή τους.

9. Παραδοθείτε.

Κάθε φορά που βλέπετε κάτι που δεν χρησιμοποιείτε πια, βάλτε το αμέσως σε ένα κουτί με τα πράγματα προς αποχώρηση . Όταν το κουτί είναι γεμάτο κάντε το δωρεά. Δεν χρειάζεται να περιμένετε για μεγάλο ξεκαθάρισμα των πραγμάτων σας.

10. Βάλτε το στη θέση του.Τώρα.

Μην περιμένετε να το κάνετε αργότερα. Τα πάντα θα πρέπει να έχουν τον χώρο τους και, όταν τελειώσετε, να μπαίνουν πάλι στη θέση τους. Παίρνει ακριβώς την ίδια ποσότητα ενέργειας για να αποδιοργανωθεί όπως κάνει για να οργανωθεί.