Θέλετε οι επισκέπτες σας να βυθίζονται στα μαξιλάρια του καθιστικού σας, απολαμβάνοντας ευχάριστη συνομιλία αντί να συνωστίζονται στην κουζίνα σας ή να στέκονται άβολα γύρω; Δώστε έμφαση στην διάταξη των καθισμάτων σας και προσθέστε τα έξι στοιχεία που ακολουθούν για να κάνετε την μελλοντική σας διασκέδαση ομαλή, άνετη και φυσική.

Μία άποψη απο Παρίσι
Μία άποψη απο Παρίσι

(Will & Rebekah’s Traditional with a Twist in Paris )

  1. Εύκολη πρόσβαση

Οι επισκέπτες δεν θέλουν να ελίσονται ανάμεσα σε πυκνά τοποθετημένα έπιπλα ή να περνάνε πάνω από πάγκους/τραπεζάκια για να φτάσουν στο καθιστικό. Θέλουν να αισθάνονται ότι να βολεύονται είναι φυσικό, και πρέπει να τους είναι εύκολο να νιώσουν έτσι. Γι αυτό κρατείστε αυτό στο μυαλό σας όταν κανονίζετε τη διάταξη καθισμάτων στο χώρο σας, ειδικά αν ζείτε σε ένα μικρό χώρο.

  1. Δύο διαφορετικά επίπεδα και τύποι καθισμάτων

Διαφορετικοί άνθρωποι προτιμούν διαφορετικούς τύπους καθισμάτων και ύψη σε αυτά, γι αυτό είναι καλύτερο να έχουμε μια ποικιλία από διαφορετικά καθίσματα για τους επισκέπτες, ώστε να είναι άνετα. Ψάξτε για μια ποικιλία από επιλογές καθισμάτων, από άνετους καναπέδες και πιο επίσημες καρέκλες, εώς χαμηλά σκαμνιά και ακόμη χαμηλότερα μαξιλάρια δαπέδου.

Πολλά είδη καθισμάτων για διαφορετικές προτιμήσεις !
Πολλά είδη καθισμάτων για διαφορετικές προτιμήσεις !

(Eva & Philip’s Art-Filled Wanderlust Home )

  1. Ένα συνδετικό σχεδιαστικό στοιχείο

Το να κάνετε κάποιον να νιώσει άνετα σε μια διάταξη καθισμάτων περιλαμβάνει ένα στοιχείο ζεστασιάς, και ένας τρόπος για να προσθέσετε μία ζεστή αίσθηση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα σχεδιαστικό στοιχείο, όπως μια κουβέρτα, για να συνδέσουμε όλα τα καθίσματα και να κάνει όλη η περιοχή να φαίνεται ενωμένη. Χρησιμοποιώντας άλλα στοιχεία όπως αποθηκευτικούς χώρους, ράφια και φυτά μπορείτε να καθορίσετε περαιτέρω το καθιστικό (και να του  δώσετε μία αίσθηση συγκρότησης ).

  1. Χαμηλός, κολακευτικό φωτισμός

Οι άνθρωποι νιώθουν άνετα όταν αισθάνονται ότι δείχνουν ωραίοι, έτσι χαμηλώνοτας το φως και προσθέτοντας κεριά κολακεύει τους τόνους του δέρματος. Θα δείτε τους επισκέπτες να νιώθουν άνετα και τη συνομιλία να ρέει, σε χρόνο μηδέν.

Τα κεριά ως κύριος φωτισμός είναι μια καλή ιδέα όταν έχετε επισκέψεις !
Τα κεριά ως κύριος φωτισμός είναι μια καλή ιδέα όταν έχετε επισκέψεις !

(Christina’s “Olmay Oh My!” House Tour )

  1. Πράγματα για να δούνε, να αγγίξουν και να μιλήσουν

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο σχεδιασμού ή έργο τέχνης μπορεί να τραβήξει τους επισκέπτες σε μια διάταξη καθισμάτων και να τους δώσετε κάτι για να μιλήσουν, πυροδοτώντας συζητήσεις και κρατώντας το ενδιαφέρον. Σκεφτείτε ακόμη να βγάλετε έξω επιτραπέζια παιχνίδια και τραπουλόχαρτα τοποθέτόντας τα στην περιοχή, σε περίπτωση που εμπνεύσει ένα επισκέπτηεσάς!) να προτείνει κάποιες δραστηριότητες.

  1. Σαφείς και ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας

Αν και είναι υπέροχη η διακόσμηση κάθε τραπεζιού διάταξη καθισμάτων σας ή του γύρω δωματίου, μην καταβάλεστε από υπερβάλοντα  ζήλο χρησιμοποιώντας διακοσμητικά ή στοιχεία που θα κάνουν τους επισκέπτες σας να χρειάζετε να κοιτούν πάνω και γύρω απο αυτά για να καταφέρουν να μιλήσουν ο ένας στον άλλο. Κρατήστε τον αέρα της συνομιλίας σαφή και ανοικτό, ώστε να υπάρχει περισσότερη ροή στη συζήτηση.