Κατά καιρούς έχουν ειπωθεί πολλά σχετικά με το πώς να διαμορφώσετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο για να το αναδείξετε, αλλά τι γίνεται αν έχετε το αντίθετο πρόβλημα; Ένα πολύ μεγάλο, σπηλαιώδη χώρο που μπορείτε να το αισθανθείτε το ίδιο καταπιεστικό όσο ένα μικρό και στενό χώρο. Με αυτό κατά νου, έχουμε συλλέξει κάποιες ιδέες (και όμορφες φωτογραφίες για έμπνευση) για να δώσετε μια οικεία, ζεστή αίσθηση.

1

1) Μία μεγάλη αφράτη, μάλλινη κουβέρτα (και μια άνετη καρέκλα) θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στο να δώσει σε ένα μεγάλο χώρο ζεστή, σπιτική αίσθηση.

2

2)Ένα υπερμέγεθες κεφαλάρι κάνει μια μεγάλη δήλωση … και δίνει στο δωμάτιο μία αίσθηση πληρότητας χωρίς να το παραφορτώνει.

3

3) Τα σκούρα χρώματα βοηθούν στο να νιώσετε μεγαλύτερους χώρους πιο διαχειρίσιμους. Το δωμάτιο που εικονίζεται δίνει μία αίσθηση οικειότητας, χωρίς να είναι σκοτεινό, χάρη στο καλό φωτισμό και το λευκό στις λεπτομέρειες στα χρώματα των διακοσμητικών.

4

4)Ταπετσαρία (ειδικά ένα χαρτί με ένα κομψό μοτίβο όπως αυτό) είναι άλλος ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε ένα μεγάλο χώρο να δίνει αίσθηση μικρότερου.

5

5)Το μακρύ φωτιστικό/έργο τέχνης σε αυτό το υπνοδωμάτιο βοηθά να χαμηλώσει οπτικά ένα ψηλό ταβάνι

.6

6)Τραβώντας το κρεβάτι μακριά από τον τοίχο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γεμίσει ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο – και να δοθεί θεατρική προσοχή στο κρεβάτι, το οποίο είναι πραγματικά το κύριο συστατικό ούτως ή άλλως. Εδώ, μία τεράστια βιβλιοθήκη χρησιμεύει ως κεφαλάρι και προσθέτει λίγο επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, όλα σε ένα.

7

7)Κάντε ένα μεγάλο δωμάτιο πιο ζεστό και άνετο με παχιά χαλιά και πολλές στρώσεις υφασμάτων.

8

8)Ένα καθιστικό στο υπνοδωμάτιο σας είναι ένας ωραίος τρόπος για να χαλαρώσετε πριν από την ώρα του ύπνου – και είναι ένας ωραίος τρόπος για να γεμίσει λίγο επιπλέον ο χώρος.

9

9) Αν δεν σας ενοχλεί η εργασία στο υπνοδωμάτιο, προσθέτοντας ένα γραφείο στο μπροστινό μέρος του κρεβατιού σας έχετε ένα πολύ καλό τρόπο για να γεμίσει λίγο επιπλέον ο χώρος.

10

10) Πόσο άνετος (και κομψός) είναι αυτό το θόλος από κουρτίνες; Ιδανική λύση για ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο – ή οποιοδήποτε υπνοδωμάτιο.

Φωτογραφίες:  Trevor Tondro; A Beautiful Mes; Cococozy;Skona Hem; Scandinavian Deko; Lonny; Elle Decor; Nuevo Estilo; AD Espana; The D Pages)