Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας του οποίου σήμα κατατεθέν αποτελεί η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Πολλά ζευγάρια είναι αυτά που αποφασίζουν να γιορτάσουν την ημέρα και ακόμα περισσότερα αυτά που κανονίζουν κάποια ρομαντική έξοδο.

Είτε όμως αποφασίσετε να βγείτε έξω με το άλλο σας μισό, είτε να επιλέξετε να μείνετε σπίτι, είναι σημαντικό ο χώρος σας αυτές τις ημέρες να αποπνέει έναν αέρα ρομαντισμού. Πώς μπορείτε λοιπόν να τον διακοσμήσετε όμορφα, ρομαντικά και οικονομικά;

 

1 Δημιουργήστε την κατάλληλη ατμόσφαιρα

Ο ρομαντισμός έχει άμεση σχέση με την ατμόσφαιρα. Μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε εύκολα και οικονομικά ένα σκηνικό έρωτα και θαλπωρής στο σπίτι σας. Ο χαμηλός φωτισμός μπορεί πραγματικά πολύ άμεσα να κάνει τη διαφορά. Ανάψτε το τζάκι σας, τοποθετήστε κηροπήγια με κεριά, βάλτε ρεσώ σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Εάν θέλετε να το πάτε ένα βήμα παραπάνω μπορείτε να επιλέξτε ένα φωτιστικό δαπέδου, το οποίο θα αποτελέσει και μία αγορά που θα είναι χρήσιμη και στη συνέχεια.

 

2 Γεμίστε τον χώρο με λουλούδια

Ημέρα αγίου Βαλεντίνου χωρίς λουλούδια δε γίνεται. Τα φρέσκα λουλούδια αποτελούν πάντα μια όμορφη προσθήκη στον χώρο μας αφού από τη μία μας φτιάχνουν τη διάθεση και από την άλλη γεμίζουν το σπίτι με αρώματα. Επιλέξτε διάφορα όμορφα βάζα και κασπώ και τοποθετήστε τα σε διάφορα σημεία του σπιτιού, από το σαλόνι μέχρι και το μπάνιο! Μέσα σε λίγα λεπτά η ατμόσφαιρα θα γίνει μαγική.

 

3 Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Εάν αποφασίσετε να γιορτάσετε στο σπίτι σίγουρα θα πρέπει να δώσετε σημασία τόσο στο φαγητό, όσο και στον τρόπο που θα το σερβίρετε. Μπορείτε να επιλέξετε ένα επίσημο δείπνο όπου θα βγάλετε ένα καλό σερβίτσιο μαχαιροπίρουνων, ιδιαίτερα ποτήρια αλλά και ένα γιορτινό τραπεζομάντηλο. Από την άλλη, εάν θέλετε να περάσετε το βράδυ αγκαλιά στον καναπέ, τρώγοντας σνακ και βλέποντας ταινία μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε τις απαραίτητες και χουχουλιάρικες κουβέρτες.

 

+1 Τολμήστε να γιορτάσετε στο μπαλκόνι σας  

Εάν δε θέλετε να βγείτε έξω, αλλά ταυτόχρονα θέλετε να κάνετε και κάτι διαφορετικό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ρομαντικό σκηνικό στο μπαλκόνι, την ταράτσα ή έναν εξωτερικό χώρο του σπιτιού γενικότερα. Δημιουργήστε την απαραίτητη ρομαντική ατμόσφαιρα με φαναράκια και φωτάκια, βγάλτε έξω ριχτάρια, μαξιλάρια και κουβερλί και απολαύστε αγκαλιά τον νυχτερινό ουρανό.

 

Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης αλλά και για ποιοτικά και οικονομικά έπιπλα μπορείτε να επισκεφτείτε το e-shop ebeis.gr.