Τι είναι πιο τρομακτικό από τον μπαμπούλα που κρύβεται στην ντουλάπα μας; Σίγουρα η ακαταστασία που παραμονεύει. Οι περισσότεροι ξεκινάνε την κάθε σεζόν με τις καλύτερες προθέσεις: να έχουν δηλαδή μία άριστα τακτοποιημένη ντουλάπα. Όμως πριν περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ μοιάζουν να συσσωρεύονται και πάλι σε μία ακανόνιστη στοίβα.

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε τη ντουλάπα σας τακτοποιημένη και οργανωμένη όλο το χρόνο;

 

1 Χρησιμοποιείστε κουτιά αποθήκευσης και κρεμάστρες

Είτε πρόκειται για ντουλάπα, είτε για συρτιαριέρα, τα διαχωριστικά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Βοηθούν στην οργάνωση και κάνουν πιο εύκολη την εύρεση του αντικειμένου που αναζητούμε. Είναι καλό να κατηγοριοποιήσετε τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας, έτσι ώστε να γνωρίζετε που βρίσκεται το καθετί. Διαχωρίστε αντικείμενα ανά τύπο, όπως για παράδειγμα τζιν, πουλόβερ και φορέματα. Τακτοποιήστε τα ρούχα με βάση το ύψος και τον όγκο. Για παράδειγμα, τα μπλουζάκια μπορούν να είναι σε χαμηλότερα ράφια ή κουτιά αποθήκευσης, ενώ τα χοντρά πουλόβερ, τα οποία δε χρησιμοποιούνται τόσο συχνά να είναι τοποθετημένα ψηλότερα.

Ζώνες, φουλάρια και αξεσουάρ έχουν πάντα την τάση να μπερδεύονται σε μεγάλες στοίβες με αποτέλεσμα να ξεχνάμε τι έχουμε.  Εάν είστε οπτικοί τύποι μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε κρεμάστρες για να μπορείτε να τα βλέπετε και να επιλέγετε αναλόγως.

 

2 Εκμεταλλευτείτε τον τοίχο για μικρότερα αντικείμενα

Τα πράγματά μας δεν είναι αναγκαστικό να μπαίνουν όλα μέσα στην ντουλάπα. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τους γύρω τοίχους, τοποθετώντας ράφια. Αυτά τα ράφια μπορούν να γίνουν ιδανικά μέσα αποθήκευσης κοσμημάτων ή αξεσουάρ όπως καπέλα. Επίσης με τη βοήθεια γάντζων μπορείτε να κρεμάσετε μικρές τσάντες μέσα στις οποίες μπορούν να μπουν ελαφριά ρούχα.

 

3 Τοποθετήστε μια συρτιαριέρα μέσα στην ντουλάπα

Μια απλή αλλά αποτελεσματική αναβάθμιση για κάθε ντουλάπα, ειδικά εάν είναι μικρή, είναι να τοποθετήσετε μία συρταριέρα κάτω από τα αντικείμενα που έχετε τακτοποιήσει σε κρεμάστρες. Αυτή η κίνηση αυτομάτως αφήνει ελεύθερο χώρο στο υπνοδωμάτιο και βοηθάει και στον διαχωρισμό των αντικειμένων. Επίσης, η συρταριέρα ή το κομοδίνο δε χρειάζονται ειδική τοποθέτηση και μπορείτε πραγματικά να τα τοποθετήσετε όπου σας βολεύει.

 

+1 Βρείτε τον ιδανικό χώρο για τα παπούτσια

Τα παπούτσια μπορούν πραγματικά να καταλάβουν πολύ χώρο. Είτε τα τοποθετήσετε το ένα δίπλα στο άλλο, είτε τα αποθηκεύσετε σε κουτιά, πάντα δημιουργείται πρόβλημα. Αρχικά, εάν βρίσκονται σε κουτιά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεχάσετε κάποιο ζευγάρι. Επίσης, στην περίπτωση που θέλετε να φορέσετε κάποιο θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα μεγάλο χάος μέχρι να το εντοπίσετε. Εάν από την άλλη, τα έχετε στοιχήσει το ένα δίπλα στο άλλο, υπάρχει κίνδυνος να μην έχετε άλλο χώρο για άλλα πράγματα.