Παρόλο που η τραπεζαρία είναι ένας χώρος που δεν χρησιμοποιείται τόσο πολύ, εντούτοις, μας συνοδεύει στις πιο ειδικές περιστάσεις. Γιορτές, γενέθλια, συγκεντρώσεις με φίλους ή συγγενείς, είναι το σημείο όπου δημιουργούνται κάποιες από τις πιο όμορφες και ξεχωριστές αναμνήσεις.

Το σίγουρο είναι πως, σε κάθε περίπτωση, αναδεικνύει το προσωπικό σου γούστο και το design του σπιτιού σου. Παρακάτω, θα βρεις 4 τρόπους για να ανανεώσεις την τραπεζαρία σου και να πας το στυλ του χώρου σε άλλο επίπεδο!

1. Πρόσθεσε μπουφέ για extra πρακτικότητα!

Οι μπουφέδες είναι από τα έπιπλα που χαρίζουν αποθηκευτικό χώρο και ταυτόχρονα διακοσμούν με ιδιαίτερο τρόπο το σπίτι.

Η αγορά ενός τέτοιου επίπλου εξυπηρετεί ποικιλοτρόπως, καθώς μπορείς να τοποθετήσεις μέσα την κάβα σου ή τα καλά σου σερβίτσια, για να τα προστατεύσεις, να έχεις εύκολη πρόσβαση σε αυτά αν τα χρειαστείς ή και να τα επιδείξεις, μέσα από μια γυάλινη βιτρίνα!

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχάσεις να διακοσμήσεις την επιφάνεια από πάνω με φωτογραφίες, φωτιστικά, όμορφα κεντήματα, οτιδήποτε σε εκφράζει και ταιριάζει καλύτερα στο στυλ σου.

Image of Μπουφέδες
Μπουφέδες

2. Διάλεξε το κατάλληλο χαλί!

Οι απόψεις διίστανται για την τοποθέτηση χαλιού στην τραπεζαρία. Όμως οι περισσότεροι διακοσμητές στον κόσμο συμφωνούν στο ότι το χαλί είναι ένας ιδιαίτερα μοντέρνος τρόπος να οριοθετήσεις το χώρο σου και να τον κάνεις να φαίνεται πιο ευρύχωρος.

Προτίμησε μεγάλα σε μέγεθος χαλιά, σε χρώμα που να ταιριάζει με τα έπιπλά σου και που να καλύπτουν αρκετό μέρος του δωματίου. Τοποθέτησε πάνω το τραπέζι και τις καρέκλες και θα διαπιστώσεις αμέσως πως ο χώρος δείχνει πιο ζεστός και προσιτός, ενώ συνάμα αναδεικνύονται καλύτερα τα έπιπλα.

Extra Tip: Για να μην ανησυχείς μήπως λερωθεί, επίλεξε χαλιά που να μπορούν να καθαριστούν εύκολα.

Image of Χαλιά
Χαλιά

3. Mix ‘n’ Match!

Ένας πολύ μοντέρνος τρόπος να δώσεις άλλο αέρα στην τραπεζαρία σου είναι το mix ‘n’ match!

Επίλεξε διάφορες υφές, υλικά και χρώματα παντρεύοντας διαφορετικά στυλ και δημιουργώντας μοναδικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Ξύλο, τζάμι, σίδερο και βελούδο έχουν την τιμητική τους στις καρέκλες και τα τραπέζια. Παράλληλα, η γκάμα των χρωμάτων που μπορείς να επιλέξεις δεν έχει περιορισμό. Με βάση το γούστο σου και προσωπικό σου στυλ, βάψε τα παλιά σου έπιπλα ή αγόρασε καινούρια στο χρώμα που επιθυμείς!

Extra Tip: Στην περίπτωση που δεν θέλεις να κάνεις δραστικές αλλαγές, διακόσμησε το χώρο με ένα πολύχρωμο φωτιστικό ή διακοσμητικά τοίχου.

Image of Mix 'n' Match
Mix ‘n’ Match

4. Διακοσμήστε τον Τοίχο!

Όπως αναφέραμε παραπάνω, τα διακοσμητικά τοίχου είναι ένας έξυπνος, οικονομικός κι εύκολος τρόπος να ανανεώσεις την τραπεζαρία σου.

Αξιοποίησε τον κενό σου τοίχο κρεμώντας έναν μεγάλο πίνακα που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του. Εναλλακτικά, μπορείς να κρεμάσεις έναν μεγάλο ή δύο μικρότερους καθρέφτες ώστε να δώσεις βάθος και φως στο χώρο.

Αυτό, όμως, που αποτελεί τελευταία τάση στη σύγχρονη διακόσμηση και απογειώνει το στυλ του σπιτιού είναι μια σύνθεση από πιάτα! Πάρε τα παλιά πιάτα σου ή αγόρασε νέα, σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα και φτιάξε το μοναδικό δικό σου συνδυασμό! Μπορείς να τα στερεώσεις σε ειδική βάση που θα βρεις στο εμπόριο.

Image of Διακοσμητικά Τοίχου
Διακοσμητικά Τοίχου

Πήρες κάποιες ιδέες; Ώρα να τις βάλεις σε εφαρμογή! Επισκέψου το www.ebeis.gr και βρες ό, τι χρειάζεσαι για να ανανεώσεις την τραπεζαρία σου, στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

Δες όλες τις προσφορές του ebeis.gr για την τραπεζαρία.