Αχ ο ενθουσιασμός ενός νέου σπιτιού. Όλα αυτά τα δωμάτια να διακοσμηθούν με έπιπλα! Όλα αυτά οι τοίχοι να γεμίσουν με έργα τέχνης ! Όλες αυτές οι ευκαιρίες να γίνουν λάθη και να συναντήσετε ατυχίες! Αποφύγετε το τελευταίο ακολουθώντας τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο πριν ξεκινήσετε τη διακόσμηση του νεου σας χώρου.

Μην βιαστείτε

Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο προφανές, αλλά πρέπει να σημειωθεί γιατί πολλοί από εμάς θα πέσουν θύματα της παρόρμησης να βιαστούν για να πάρει το σπίτι μορφή και να τελειώσει επιτέλους. Αλλά η βιασύνη μας κάνει να μην επικεντρωνόμαστε στο έργο που έχουμε να επιτελέσουμε. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως να παραβλέψετε προειδοποιητικά σημάδια που θα σας λένε ότι πρέπει να σταματήσετε αυτό που κάνετε προτού κάνετε ζημιά. Για να μην αναφέρουμε … ότι πρέπει να βρείτε αυτό που σας αρέσει, και η υπομονή και η αναμονή θα σας οδηγήσει σε ένα πιο όμορφο, πιο “δικό σας” σπίτι στο τέλος.

Γνωρίστε τα νέα σας υλικά

Ανάλογα με το πόσο καιρό ζήσατε στο προηγούμενο σπίτι σας, τότε μάλλον ξέρετε την αίσθηση ενός σπιτικού. Τι είδους τοίχους είχατε (ή τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό το στρώμα της γυψοσανίδας. Πρέπει να γνωρίζετε αυτά τα υλικά – και επίσης με την πάροδο του χρόνου να μάθετε πώς είναι καλύτερα να τα χειριστείτε ή να τα τροποποιήσετε αυτά τα υλικά. Μην χρησιμοποιήσετε καν σφυρί και καρφί στους τοίχους του νέου σπιτιού σας χωρίς να έχετε μελετήσει πρώτα σε βάθος το υλικό από το οποίο οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι, και το ποιος είναι καλύτερος τρόπος για να κρεμαστεί κάτι. Αλλά το ίδιο ισχύει και για τις μπογιές, τη χρήση των πάγκων της κουζίνας σας και πολλά άλλα.

Σκεφτείτε 2 -3 εναλλακτικούς τρόπους που μπορείτε να το κάνετε

Αυτή η άσκηση αναγκάζει τον εγκέφαλο σας να σκεφτεί εναλλακτικές δυνατότητές του πώς θέλετε για παράδειγμα, να κρεμάστε τις κουρτίνες σας, δεν είναι μόνο μία καλή άσκηση του εγκεφάλου σας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι η πρώτη σας ιδέα δεν είναι η μόνη ιδέα που λαμβάνετε υπόψιν. Πολλάκις, περιορίζουμε τη δημιουργικότητά μας – και τις καλές ιδέες – με το να ακολουθούμε την πρώτη σκέψη που έχουμε για το πώς να κάνουμε κάτι. Αλλά αν πιέσετε τον εαυτό σας να βρει εναλλακτικές λύσεις, μπορεί να καταλήξει σε μια ακόμα καλύτερη ιδέα από την πρώτη. Επίσης πρακτική συμβουλή: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εναλλακτικές λύσεις, σαν εναλλακτικές ασφαλείας, εάν η πρώτη ιδέα που θα επιλέξετε να δοκιμάσετε δεν λειτουργήσει.

Δοκιμάστε τα χρώματα για τους τοίχους

Ακόμα κι αν είναι το λευκό το χρώμα που χρησιμοποιείτε σε κάθε ένα από τα σπίτια σας, επειδή φαίνεται πάντα υπέροχο – ακόμη και τότε δοκιμάστε χρώματα ως εναλλακτικές. Κάθε σπίτι – κάθε διαμόρφωση, κάθε επίπεδο φωτισμού, κάθε τύπος τοίχου και περισσότερα – διαφέρουν από το προηγούμενο, και το να τεστάρετε χρώματα που επιλέξατε πριν αρχίσετε να βάφετε ολόκληρους τοίχους μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλούς πονοκεφάλους στο τέλος.

Χρησιμοποιήστε τα σωστά εργαλεία

Ίσως να είστε κουρασμένοι μετά την μετακόμιση. Ο προϋπολογισμός σας μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί από όλες τις άλλες δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν για να γίνει η μετακόμιση. Αλλά σας παρακαλώ μην τσιγκουνευτείτε όταν πρόκειται για τη χρήση των σωστών εργαλείων για να κάνετε οποιαδήποτε εργασία σχετική με την διακόσμηση του νέου σπιτιού σας, είτε αυτό είναι το βάψιμο, η εγκατάσταση ενός αντικειμένου ή  απλώς το κρέμασμα έργων τέχνης ή κουρτίνων.