Κάθε καλοκαίρι έχουμε όρεξη να ανανεώσουμε τον χώρο μας προσθέτοντας μικρές πινελιές φρεσκάδας. Ανακαλύψτε τις πιο μοναδικές και απλές ιδέες διακόσμησης για το σαλόνι σας.

διακόσμηση σαλονιού

 

Ο χειμώνας μας άφησε και η διάθεση όλων γίνεται όλο και πιο ανάλαφρη. Αυτό οδηγεί τους περισσότερους να θέλουν να κάνουν μικρές παρεμβάσεις στο χώρο τους που να ταιριάζουν με στο κλίμα της εποχής. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να ανανεώσουμε γρήγορα και απλά το σαλόνι μας για το καλοκαίρι;

 

1 Επιλέξτε ξύλινα διακοσμητικά και φαναράκια

Καλοκαίρι σημαίνει θερμές βραδιές με ανοικτά παράθυρα. Ένα από τα πιο βασικά διακοσμητικά μιας καλοκαιρινής ατμόσφαιρας είναι τα φαναράκια. Τα γυάλινα φαναράκια ή φαναράκια από bamboo μπορούν να δώσουν αυτή τη θερινή πινελιά στη διακόσμηση του σαλονιού σας. Επίσης, τα ξύλινα διακοσμητικά μπορούν και αυτά με τη σειρά τους να δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

διακόσμηση σαλονιού

 

2 Προτιμήστε λευκές και ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις

Εάν είστε έτοιμοι για πιο ριζικές αλλαγές όπως ένας νέος καναπές ή βάψιμο των τοίχων, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε χρώματα όπως το λευκό, το μπεζ της άμμου ή παστέλ αποχρώσεις γενικότερα. Εάν ψάχνετε οικονομικότερες λύσεις τότε μπορείτε να επενδύσετε σε καλύμματα, χαλιά ή διακοσμητικά στις ίδιες αποχρώσεις.

 

διακόσμηση σαλονιού

 

3 Διακοσμήστε με εσπεριδοειδή

Όσο απλό κι αν φαίνεται, το να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με ένα μπολ με εσπεριδοειδή μπορεί να κάνει θαύματα. Ο χώρος σας αυτομάτως μπορεί να γίνει πιο φωτεινός και καλοκαιρινός. Τοποθετήστε το γυάλινο μπολ ή βάζο με λεμόνια, πορτοκάλια κλπ. στην τραπεζαρία σας ή στο τραπεζάκι του σαλονιού.

 

διακόσμηση σαλονιού

 

4 Βγάλτε τις κουρτίνες

Ίσως ή πιο εύκολη και ανέξοδη λύση για να αποκτήσει το σαλόνι σας την απόλυτη αίσθηση του καλοκαιριού είναι απλώς να βγάλετε τις κουρτίνες. Αφήστε τον ήλιο να μπει και να λούσει με το φως του και την παραμικρή γωνιά.

 

5 Τοποθετήστε ψάθινα αξεσουάρ και βαμβάκι

Το βαμβάκι μέσα σε ένα βάζο είναι κάτι τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο όμορφο και καλοκαιρινό. Διακοσμήστε με αυτό το σαλόνι σας και τοποθετήστε και διάφορα ψάθινα αξεσουάρ. Η αίσθηση θα γίνει αμέσως περισσότερο καλοκαιρινή και θερμή.

 

διακόσμηση σαλονιού

 

+1 Μπλέξτε τα μοτίβα

Καλοκαίρι σημαίνει ανεβασμένη διάθεση και χρώμα. Αισθανθείτε ελεύθεροι να κάνετε «τρέλες» και να παίξετε με τα μοτίβα στα καλύμματα, τα χαλιά και τα μαξιλάρια. Συνδυάστε από φλοράλ μέχρι γεωμετρικά σχήματα. Η καλοκαιρινή διακόσμηση έχει να κάνει με τη ζωντάνια και την ενέργεια και γι’ αυτό όλα επιτρέπονται!

διακόσμηση σαλονιού