Νέα σχολή, νέα ζωή, νέο σπίτι! Η έναρξη της φοιτητικής ζωής φέρνει τα πάνω κάτω σε όσα είχες συνηθίσει μέχρι σήμερα. Κάνε τα πάντα πιο εύκολα με τον παρακάτω σύντομο οδηγό επιβίωσης για το νέο φοιτητικό σπίτι.

Ένα νέο σπίτι απαιτεί χρόνο και ενέργεια, για να εξοπλιστεί με όλα όσα θα το κάνουν πραγματικά δικό μας. Φροντίζοντας κάθε λεπτομέρεια από την αρχή, μπορούμε να κάνουμε τη νέα μας ζωή πιο ξέγνοιαστη και το νέο μας σπίτι έτοιμο να φιλοξενήσει τις πιο όμορφες στιγμές μας.

1 . Η οργάνωση είναι το παν

Ακόμα και για όσους δεν θα χαρακτήριζαν τους εαυτούς τους λάτρεις του μινιμαλισμού, ένα οργανωμένο περιβάλλον απαλλαγμένο από τα περιττά βοηθά στην συγκέντρωση και στη χαλάρωση. Οργανώνοντας καλώδια, φορτιστές, εργαλεία και μικρές ηλεκτρονικές συσκευές σε κουτιά αποθήκευσης, γλιτώνουμε χρόνο και κούραση, κάνοντας το σπίτι μας ένα πιο φιλικό μέρος για εμάς και τους επισκέπτες μας.

 

2. Το σπίτι μας είναι ο ναός μας

Μια γωνία χαλάρωσης με κάποιο αναπαυτικό κάθισμα είναι ιδανική για διάβασμα, διαλογισμό ή απλά ξεκούραση. Δημιουργώντας έναν χώρο μόνο για εμάς, ξέρουμε ότι υπάρχει πλέον ένα ασφαλές μέρος σε απόσταση αναπνοής, στο οποίο μπορούμε να αποφορτιστούμε από την πίεση της καθημερινότητας. Διακοσμώντας τον χώρο με στοιχεία που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα (φυτά, μαξιλάρια, κουβερλί), φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα μια μικρή όαση μέσα στο σπίτι.

 

3. Επενδύουμε στον ύπνο μας, ζούμε καλύτερα

Αλλάζοντας τακτικά τα κλινοσκεπάσματά μας και επιλέγοντας ένα αναπαυτικό μαξιλάρι, ο ύπνος μας γίνεται πιο αναζωογονητικός από ποτέ. Φροντίζουμε το μαξιλάρι που θα επιλέξουμε να διατηρεί τους ώμους και τον αυχένα μας σε απόλυτη ευθεία. Extra tip: Η ιδανική σκληρότητα του μαξιλαριού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη στάση ύπνου που επιλέγουμε.

 

4. Δίνουμε έμφαση στον φωτισμό

Κάθε χώρος έχει διαφορετικές ανάγκες φωτισμού ανάλογα με τη λειτουργία του. Τα θερμά χρώματα συχνά είναι καλύτερα για χαλάρωση, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για τους χώρους του σαλονιού και του υπνοδωματίου. Αντίθετα, τα ψυχρά χρώματα προάγουν τη συγκέντρωση και μας κρατούν σε εγρήγορση, γι’ αυτό και προτείνονται σε χώρους όπως το γραφείο και η κουζίνα.

 

5. Επιλέγουμε σερβίτσια που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα

Κούπες, πιάτα και ποτήρια στα χρώματα της επιλογής μας μας κάνουν να νιώθουμε ότι το σπίτι είναι πραγματικά δικό μας. Επιλέγοντας σερβίτσια ειδικά φτιαγμένα στα μέτρα μας, φωτίζουμε την κουζίνα μας με όλες τις λεπτομέρειες που την κάνουν ξεχωριστή.

 

Bonus: Κάνουμε εκκαθάριση σε ετήσια βάση

Το πιο όμορφο σε ένα νέο σπίτι είναι ότι περιέχει μόνο έπιπλα και αντικείμενα τα οποία είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι χρειαζόμαστε. Με την πάροδο του χρόνου, οι περισσότεροι χώροι αρχίζουν να συγκεντρώνουν πράγματα τα οποία παρότι άχρηστα, μαθαίνουμε σταδιακά να αγνοούμε. Περιοδικά, εφημερίδες και άδειες συσκευασίες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος όσων συσσωρεύουμε και πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ ξανά. Πραγματοποιώντας έναν έλεγχο σε ετήσια βάση και χωρίζοντας τα πράγματά μας σε 3 κατηγορίες (κρατάω – δωρίζω – πετάω), διατηρούμε το σπίτι μας πιο καθαρό και τακτοποιημένο, γλιτώνοντας χρόνο και κόπο.

Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης αλλά και για ποιοτικά και οικονομικά έπιπλα μπορείτε να επισκεφτείτε το e-shop ebeis.gr.