studhome
1. Φωτίστε το κρεβάτι σας
Το κρεβάτι σας ουσιαστικά θα είναι και ο καναπέ σας, οπότε μπορείτε  να επενδύσετε σε χαρούμενα, πολύχρωμα κλινοσκεπάσματα και μερικά μαξιλάρια και ριχτάρια για να λαμπρύνει. Δεν χρειάζεται να σπάσετε τον κουμπαρά σας για να το κάνετε αυτό αλλά άν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τα καλύμματα για μαξιλάρι, εσείς (ή ένας πρόθυμος συγγενής) μπορεί εύκολα να ράψει, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε φθηνό υλικό που εξάπτει τη φαντασία σας από ενα καταστήμα ύφασματος. Αντίθεση ή mix-and-match χρώματα φαίνονται διασκέδαστικά και χαλαρωτικά. Προσοχή στα φωτεινά χρώματα. Ίσως να είστε σε θέση να το διατηρήσετε καθαρό, αλλά κάποιος άλλος σίγουρα πρόκειται να χυσεί κρασί σε αυτό.

2. Διαλέξτε φωτιστικά δαπέδου
Αξιοπρεπής φωτισμός θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό προς την κατεύθυνση να σας κάνει να αισθάνεσται άνετα ένα δωμάτιο  – ιδιαίτερα χρήσιμο για συγκεντρώσεις αργά το βράδυ , ή όταν διαβάζεται ένα βιβλίο.

3. Δώστε χαρακτήρα στον χώρο σας
Δεν πρόκειται να είστε σε θέση να έχετε αντίκες ρολόγια ή δερμάτινες πολυθρόνες (εκτός και αν τυχαίνει να είναι ένας σύγχρονος μεγιστάνας), ώστε προσπαθήσετε να κάνετε τα απλά υπάρχοντά σας εστιακά σημεία. Οι φοιτήτριες κατά το έτος μου εναποθέταν πολύχρωμη κορδέλα κατά μήκος ραφιών ή προεξοχές τζάκι, και περνούσαν τα σκουλαρίκια τους μέσα από αυτά – στιγμιαία χρώμα και λάμψη για το κόστος του μέτρου της κορδέλας. Αρκετά κασκόλ και αξεσουάρ ντυμένα σε όλη την πλάτη των καθισμάτων, πάνω από το γραφείο σας ή δεμένο γύρω από τις άκρες του κρεβατιού θα κάνουν επίσης την εμφάνιση του δωματίου σας πιο ελκυστική – συν, δεν θα είναι σε όλο το πάτωμα.

4. Προμηθευτείτε κάποια ηχεία
Ιδανικά για πάρτι,τα φορητά ηχεία δεν χρειάζεται να κοστίσουν πολύ αλλα θα χρειάζονται πάντα.
5. Πάρτε πίνακα ανακοινώσεων
Τίποτα δεν είναι πιο χρήσιμο από ένα πίνακα ανακοινώσεων – καρφιτσώστε το χρονοδιάγραμμα των διάλεξεων σας, εισιτήρια για συναυλίες  και (μέχρι τους έχετε απομνημονεύσει) αριθμούς τηλεφώνου  των φίλων σας σε αυτό. Πολλά από τα δωμάτια των φοιτητών έρχονται ήδη με έναν πίνακα, αλλά μπορείτε να τα αγοράσετε αρκετά οικονομικά και αν δεν υπάρχει. Μια επιφάνεια φελλού φαίνεται πάντα βαρετή, έτσι καλύψτε τη με λίγο χαρτί ή ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα. Ασπροπίνακες μπορεί επίσης να είναι πρακτικοί – χρησιμοποιούνται για τα πάντα, από brainstorming δοκίμιων μέχρι τα παιχνίδια με τους φίλους σας.

6. Φέρτε στοιβαζόμενα, πτυσσόμενα κουτιά
Αν και μπορεί να φαίνεται βαρετό, αυτά τα κουτιά είναι ιδανικά για την μεταφορά των  υπάρχοντων σας στο πανεπιστήμιο και συσκευασίας των πάντων στο τέλος του έτους. Εν τω χρόνο, μπορείτε να τα κρατήσετε διπλωμένα κάτω από το κρεβάτι σας (απείρως προτιμότερο απο το να να έχετε τρεις βαλίτσες να ισσοροπούν επικίνδυνα πάνω από την ντουλάπα σας). Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για την αποθήκευση – γεμίστε τα με σημειώσεις,ή αν δεν έχετε αρκετό χώρο ντουλάπας, καθαρά σεντόνια ή ρούχα που δεν φοράτε πολύ συχνά.