Η άνοιξη αποτελεί την πιο κατάλληλη εποχή για να ανανεώσετε το σπίτι σας. Πώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και να αλλάξετε διάθεση;

 

Άνοιξη - Ευκαιρία να ανανεώσετε το σπίτι σας

 

Η άνοιξη από τη… φύση της είναι η εποχή της ανανέωσης. Μετά το κρύο του χειμώνα, η άνοιξη έρχεται για να μας χαρίσει φως και να μας αλλάξει τη διάθεση. Αν και σίγουρα θα κάνει το θαύμα της στους εξωτερικούς χώρους, υπάρχουν και διάφορες μικρές ανοιξιάτικες πινελιές που μπορούμε εμείς οι ίδιοι να προσθέσουμε στο σπίτι μας.

Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε εύκολες και οικονομικές ιδέες για να ανανεώσετε το σπίτι σας την άνοιξη, έτσι ώστε να δώσετε στην καθημερινότητά σας μια μικρή αλλά σημαντική αλλαγή. Πώς μπορούμε λοιπόν να ανανεώσουμε το σπίτι μας, έτσι ώστε να ανεβάσουμε τη διάθεσή μας;

 

Βήμα 1ο: Ζωντανέψτε το σπίτι με λουλούδια και φυτά

Τίποτα δε χαρακτηρίζει περισσότερο την άνοιξη από τα λουλούδια και τα φυτά. Επιλέξτε από το ανθοπωλείο της γειτονιάς σας όμορφα μπουκέτα με χαρούμενα και όμορφα χρώματα. Τοποθετήστε τα σε βάζα στην κουζίνα, το σαλόνι ή σε χώρους υποδοχής. Εάν σας αρέσουν περισσότερο οι πιο μόνιμες λύσεις, τότε μπορείτε να διακοσμήσετε το σπίτι σας με φυτά εσωτερικού χώρου. Ζητήστε τη βοήθεια κάποιου ειδικού, έτσι ώστε να βρείτε τα κατάλληλα για εσάς με βάση πόση φροντίδα μπορείτε να τους προσφέρετε, πόσο φως έχει το σπίτι κλπ. Έτσι, θα φέρετε την άνοιξη μέσα στο σπίτι σας!

 

Άνοιξη - Ευκαιρία να ανανεώσετε το σπίτι σας

 

Βήμα 2ο: Καλωσορίστε τον ήλιο

Είναι αλήθεια πως το χειμώνα έχουμε περισσότερο ανάγκη από θαλπωρή και ατμοσφαιρικό φωτισμό. Την άνοιξη όμως ξεκινά μια περίοδος εξωστρέφειας. Έχουμε ανάγκη και ζητάμε το φως! Ένας καλός τρόπος για να το πετύχουμε είναι να αντικαταστήσουμε τις βαριές και σκούρες κουρτίνες που προτιμούμε το χειμώνα με ανοιχτόχρωμες και διάφανες κουρτίνες. Έτσι, θα επιτρέψουμε να μπαίνει περισσότερο φως στο σπίτι και αυτομάτως θα έχουμε και πιο ανεβασμένη διάθεση.

 

 

Βήμα 3ο: Βάψτε ξανά ράφια και βιβλιοθήκες

Αρχικά, θα πρέπει να σημειώσουμε πως δεν εννοούμε να βάψετε το ακριβό σύνθετο της μητέρας σας ή την σπάνια αντίκα από ξύλο οξιάς της γιαγιάς σας. Μιλάμε για μικρές πολύχρωμες πινελιές, οι οποίες θα γίνουν σε έπιπλα, ράφια, φωτιστικά και αντικείμενα γενικότερα που ούτως ή άλλως θα βάφατε ή θα ανανεώνατε. Σε αυτή τη λογική μπορείτε να επιλέξετε έντονα χρώματα και πολύχρωμες συνθέσεις. Με αυτό τον τρόπο ο χώρος σας θα ανανεωθεί και σίγουρα θα ζωντανέψει!

 

Άνοιξη - Ευκαιρία να ανανεώσετε το σπίτι σας

 

Βήμα 4ο: Ανανεώστε τα υφάσματα του σπιτιού

Από την παπλωματοθήκη του κρεβατιού, τα μαξιλάρια και το κάλυμμα του καναπέ μέχρι και τα χαλιά. Μπορείτε να αλλάξετε το ύφος του σπιτιού και να φέρετε ανοιξιάτικη διάθεση επιλέγοντας υφάσματα σε έντονα χρώματα και σχέδια.

 

Άνοιξη - Ευκαιρία να ανανεώσετε το σπίτι σας

 

Βήμα 5ο: Μην ξεχάσετε τους εξωτερικούς χώρους

Όσο καλυτερεύει ο καιρός, τόσο υπάρχει μεγαλύτερη διάθεση να περνάμε την ώρα μας σε εξωτερικούς χώρους. Εάν έχετε κάποιο μπαλκόνι το οποίο το έχετε αφήσει ανεκμετάλλευτο, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δημιουργήσετε έναν μικρό παράδεισο χαλάρωσης και διασκέδασης. Δε χρειάζεται να προβείτε σε ακριβές λύσεις. Μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε πολυθρόνες και καναπέ χρησιμοποιώντας απλά παλέτες ξύλων και βάζοντας από πάνω μαξιλάρια και καλύμματα. Εάν έχετε όρεξη και χώρο, μπορείτε να προσθέσετε και μία κούνια.

Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε φυτά που σας αρέσουν, τα οποία πέρα από διακοσμητικά μπορούν να έχουν και χρηστική αξία στο φαγητό, στην περίπτωση που επιλέξετε φυτά όπως ο βασιλικός, ο δυόσμος, το θυμάρι κλπ. Τέλος, μπορείτε να διακοσμήσετε με κεριά και φωτιστικά.

 

Άνοιξη - Ευκαιρία να ανανεώσετε το σπίτι σας