Η διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές και δημιουργικές διαδικασίες που κάνεις στην αρχή της φοιτητικής ζωής. Συνήθως οι λύσεις που επιλέγεις ανταποκρίνονται στις ανάγκες διαμερισμάτων με περιορισμένο χώρο, όπου κάθε τετραγωνικό είναι σημαντικό. Το μόνο που χρειάζεται το  διαμέρισμά σου για να διακοσμηθεί είναι φαντασία και πολλή δημιουργικότητα. Έτσι θα του δώσεις το προσωπικό σου στίγμα, θα σε αντιπροσωπεύει και θα το αναδείξεις!

Παρακάτω θα βρεις μερικές οικονομικές και έξυπνες λύσεις για τη διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού, που μπορούν να σου λύσουν τα χέρια!

Διακόσμηση Τοίχου

Ένας κενός τοίχος μπορεί να προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες διακόσμησης δημιουργώντας παράλληλα πρακτικές λύσεις για αποθηκευτικούς χώρους.

Προμηθεύσου κορνίζες διαφορετικών σχημάτων και σχεδίων (ή ακόμα καλύτερα, φτιάξε δικές σου αυτοσχέδιες) και κρέμασέ τις σε έναν από τους τοίχους σου. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσεις ένα αυτοσχέδιο κολάζ φωτογραφιών που θα σου θυμίζει τις καλύτερές σου στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα! Για πιο minimal look, επίλεξε κορνίζες ίδιου χρώματος ή παίξε με μία απόχρωση μόνο.

Από την άλλη, αν έχεις ανάγκη από extra χώρους αποθήκευσης, αγόρασε ή φτιάξε ράφια από ξύλο ή πεπιεσμένο χαρτί. Εκεί μπορείς να τοποθετήσεις διακοσμητικά, βιβλία ή άλλα αντικείμενα, οργανώνοντας πιο αποτελεσματικά το χώρο σου.

 

Διακόσμηση Φοιτητικού Σπιτιού: Tips

 

Φωτισμός

Τα φωτιστικά, οι λάμπες και τα φωτάκια αποτελούν απαραίτητο και αναπόσπαστο στοιχείο στη διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού.

Μια έξυπνη λύση για να δημιουργήσεις μια ρομαντική και ζεστή ατμόσφαιρα είναι να βάλεις μικρά κρεμαστά φωτάκια στην επιφάνεια του τοίχου σου. Εναλλακτικά, γέμισε ένα γυάλινο βάζο με φωτάκια ή άπλωσέ τα σε ένα από τα ράφια της βιβλιοθήκης σου.

Σε κάθε περίπτωση, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις μονόχρωμα χριστουγεννιάτικα φωτάκια και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!

 

Διακόσμηση Φοιτητικού Σπιτιού: Tips

 

Μαξιλάρια και Μαξιλάρες

Αν δεν έχεις βρει ακόμα τον ιδανικό καναπέ για το φοιτητικό σου σπίτι, μην αποκλείσεις την εναλλακτική να διακοσμήσεις το χώρο σου με μαξιλάρες ή μαξιλάρια.

Βάλε το προσωπικό σου γούστο και ξέφυγε από την πεπατημένη φτιάχνοντας μέρη στο σπίτι που θα φιλοξενήσουν εσένα και την παρέα σου. Επίλεξε μεγάλες μαξιλάρες ή πουφ, τοποθέτησέ τα πάνω σε ένα όμορφο χαλί στο πάτωμα και έχεις δημιουργήσει μια ζεστή γωνιά χαλάρωσης. 

Για περισσότερες προσωπικές πινελιές τοποθέτησε δίπλα κάποιο τραπεζάκι σαλονιού, όπου μπορείς να βάλεις βιβλία, επιτραπέζια και άλλα αγαπημένα σου αντικείμενα.

 

Διακόσμηση του Φοιτητικού Σπιτιού: Tips

 

Το κλειδί, επομένως, στη διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού είναι η πρωτοτυπία και η αυθεντικότητα. Δες τι σου ταιριάζει, άσε τη φαντασία σου ελεύθερη, βάλε το προσωπικό σου γούστο και δημιούργησε το χώρο που ονειρεύεσαι!

Στο ​www.ebeis.gr θα βρεις έπιπλα, διακοσμητικά, λύσεις και προτάσεις για να υλοποιήσεις όλες σου τις ιδέες!