Όταν ο καιρός ανοίγει, τόσο μεγαλώνει η όρεξη να βρισκόμαστε συνεχώς σε εξωτερικούς χώρους. Το barbeque αποτελεί μία όμορφη λύση για να συνδυάσουμε την ασφάλεια με την απόλαυση του καλού ανοιξιάτικου καιρού. Πώς μπορείτε να διαμορφώσετε εύκολα το χώρο σας;

 

 

Το μπάρμπεκιου αποτελεί μία εύκολη λύση για να απολαύσετε τον καλό καιρό, να χαλαρώσετε, να ανεβάσετε τη διάθεσή σας και πάνω απ’ όλα να αποφύγετε την πολυκοσμία. Εάν δε διαθέτετε στον χώρο σας ένα ήδη κτισμένο μπάρμπεκιου, δε χρειάζεται να ανησυχείτε, μπορείτε πολύ εύκολα να διαμορφώσετε ένα, αρκεί να έχετε στη διάθεσή σας κάποιο εξωτερικό χώρο, όσο μικρός και να είναι.

 

Τι χρειάζεστε λοιπόν για να δημιουργήσετε μια όμορφη γωνιά με barbeque;

Έχετε κήπο ή βεράντα; Είτε έχετε μεγάλο κήπο, είτε έναν μικρό εξωτερικό χώρο, είτε μια βεράντα, πάντα υπάρχει χώρος να δημιουργηθεί μία γωνιά για μπάρμπεκιου. Εάν δεν έχετε κτισμένο μπάρμπεκιου, δε χρειάζεται να ανησυχείτε, ούτε ξαφνικά να μπείτε σε περιττά έξοδα. Μια ηλεκτρική ψησταριά μπορεί να λύσει άμεσα αυτό το πρόβλημα και το θετικό είναι ότι μπορεί να τοποθετηθεί παντού. Μη χάνετε χρόνο λοιπόν και ξεκινήστε τα ψησίματα.

 

 

Τραπέζι ή καναπέ;

Όταν καλούμαστε να διαμορφώσουμε ένα χώρο για μπάρμπεκιου πολλές φορές θεωρούμε πως ένα μεγάλο και άνετο τραπέζι αποτελεί το α και το ω της διακόσμησης. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από τραπέζια εξωτερικού χώρου, είτε ξύλινα, είτε μεταλλικά. Εάν αναζητάτε μια πιο οικονομική λύση μπορείτε να επιλέξετε ένα πλαστικό. Όμως, ιδιαίτερα δημοφιλής είναι και η επιλογή του σαλονιού με έναν καναπέ, μια πολυθρόνα ή και κάποιο πουφ. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χώρο που να είναι και κατάλληλος για μπάρμπεκιου, αλλά και για να περνάτε εκεί χρόνο γενικότερα.

 

 

Τι άλλα έπιπλα χρειάζεστε;

Ανεξάρτητα με το αν θα επιλέξετε τραπέζι ή καναπέ, υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές για να ομορφύνετε αλλά και να κάνετε άνετο το χώρο σας. Ομπρέλες, παγκάκια, πολυθρόνες, κουνιστές καρέκλες, σκαμπό και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακαλύψετε τι ταιριάζει στο χώρο και τις ανάγκες σας.

 

 

Δημιουργήστε ατμόσφαιρα

Αφού λύσετε το θέμα της ψησταριάς και των βασικών επίπλων, μπορείτε να ασχοληθείτε με τη γενικότερη διακόσμηση και ατμόσφαιρα της γωνιάς σας. Δε χρειάζονται υπερβολές, αφού και το πιο απλό κερί ή βάζο ή γλάστρα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα που θα δώσει αυτόματα μία πινελιά μαγείας στο μέρος είναι τα φωτάκια.