Close Button GYN4ME
Top Picks Button

Έχεις ενοικιαζόμενα Δωμάτια σε Νησί; Πώς μπορείς να τα αναβαθμίσεις;

Το καλοκαίρι είναι εδώ και στην περίπτωση που ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό, τότε σίγουρα έχετε ήδη μπει στους έντονους ρυθμούς του εδώ και κάποιους μήνες. Στα νησιά, η αναζήτηση για καταλύματα όλο και αυξάνεται και εάν έχετε ενοικιαζόμενα δωμάτια, τότε σίγουρα είστε ένας από τους τυχερούς επιχειρηματίες.

Τι συμβαίνει όμως με όσους δε βλέπουν τις δουλειές τους να ανθίζουν στον αναμενόμενο βαθμό; Τι μπορεί να φταίει; Σίγουρα τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ποτέ δεν είχαν ως άμεσο ανταγωνιστή τα μεγάλα ξενοδοχεία. Όμως, από τότε που εμφανίστηκε η επιλογή του Airbnb, ο ανταγωνισμός έχει γίνει πολύ πιο έντονος.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν, έτσι ώστε να αναβαθμίσετε εύκολα, γρήγορα και σχετικά οικονομικά τα ενοικιαζόμενα δωμάτιά σας, έτσι ώστε να κερδίσετε περισσότερους επισκέπτες;

Δώστε σημασία στην ποιότητα του ύπνου

Ένα από τα βασικότερα, εάν όχι το βασικότερο, κομμάτι της διαμονής σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο είναι φυσικά ο ύπνος. Οι επισκέπτες σας πιθανόν να μην περνούν σχεδόν καθόλου χρόνο στο δωμάτιο και οι μόνες ώρες που να βρίσκονται εκεί είναι για τον ύπνο ή το μπάνιο τους. Είναι σημαντικό λοιπόν το στρώμα να είναι ποιοτικό και άνετο και το κρεβάτι να ταιριάζει με την αισθητική του χώρου.

Πολλές φορές σε αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια τα κρεβάτια είναι παλιά και αυτό δεν επηρεάζει μόνο τη διακόσμηση, αλλά δίνει στον χώρο και μια αίσθηση εγκατάλειψης. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν σκελετοί κρεβατιών σε αρκετά οικονομικές τιμές, κυρίως μεταλλικοί, που μπορούν να αναβαθμίσουν ουσιαστικά και πολύ γρήγορα ολόκληρο το δωμάτιο.

Δημιουργήστε «φωτογραφίσιμες» γωνιές

Ένας από τους πλέον κλασικούς τρόπους προώθησης ενός καταλύματος είναι φυσικά τα social media. Το να υπάρχουν φωτογραφίες των δωματίων σας στα social media είναι πολύ σημαντικό, καθώς έτσι οι εν δυνάμει επισκέπτες σας μπορούν να δουν καλύτερα τους χώρους σας. Όμως, τα social media έχουν περισσότερη αξία όταν οι ίδιοι οι επισκέπτες μοιράζονται σε φωτογραφίες και stories τις όμορφες στιγμές που περνούν στον χώρο σας.

Για να επιτύχετε ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα πρέπει να δημιουργήσετε γωνιές, οι οποίες να είναι όμορφες αισθητικά και να παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Εάν διαθέτετε εξωτερικούς χώρους ή μπαλκόνια μπορείτε να επιλέξετε εντυπωσιακές καρέκλες, κούνιες ή και αιώρες. Διακοσμητικά λουλούδια, χαλιά, μαξιλάρες, ριχτάρια επίσης μπορούν να συνοδεύσουν τα έπιπλα που θα επιλέξετε, κάνοντας τις γωνιές ακόμα περισσότερο «φωτογραφίσιμες».  Έτσι, χωρίς καν να το ζητήσετε, οι επισκέπτες σας θα σας κάνουν δωρεάν «διαφήμιση».

Επενδύστε σε αποθηκευτικούς χώρους και επιφάνειες

Ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες των ενοικιαζόμενων δωματίων είναι η έλλειψη «επιφανειών» και αποθηκευτικών χώρων. Και τι εννοούμε με αυτό; Τραπέζια για να ακουμπάνε τα πράγματά τους, κρεμάστρες τοίχου για τις πετσέτες τους- ειδικά εάν το κατάλυμά σας βρίσκεται σε καλοκαιρινό προορισμό, όπως και πολυθρόνες για να μπορούν να κάτσουν κάπου- και όχι στο κρεβάτι τους. Δε χρειάζεται να προμηθευτείτε πολλά ή ακριβά έπιπλα. Ένα καλό και πρακτικό έπιπλο υποδοχής μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε, συνδυαστικά με δύο- τρεις καρέκλες ή μια άνετη πολυθρόνα.

Προτιμήστε πρακτικά έπιπλα

Η λειτουργικότητα και η αισθητική μπορούν να συνδυαστούν. Προσπαθήστε να επιλέξετε έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα, τα όποια είτε να έχουν πρακτικό ρόλο, είτε να σας γλιτώσουν από μελλοντικά έξοδα, όπως για παράδειγμα τα αδιάβροχα επιστρώματα, τα οποία μπορούν να προστατέψουν τα στρώματά σας.

Κατά τα άλλα έπιπλα που εξυπηρετούν αυτό τον σκοπό είναι για παράδειγμα ένας καναπές που γίνεται κρεβάτι, πολυθρόνες- κρεβάτι, σκαμπό, καθρέφτες, κομότες, κομοδίνα, καλόγεροι, ακόμα και ράφια τοίχου στην περίπτωση που δε διαθέτετε αρκετό χώρο. Γενικότερα, θα πρέπει να δημιουργήσετε χώρους όπου οι επισκέπτες σας θα αισθάνονται άνετα. Επίσης, όταν τα δωμάτια παραμένουν τακτοποιημένα, αυτό τα κάνει να μοιάζουν πιο περιποιημένα και πολυτελή.