Οι ανάγκες της σημερινής πραγματικότητας έχουν οδηγήσει όλο και περισσότερους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι. Η εργασία από το σπίτι έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως αποφυγή της πρωινής κίνησης, οικείο περιβάλλον αλλά και λίγο περισσότερος ύπνος. Βέβαια, όσο η τηλεργασία γίνεται συχνότερη, διαπιστώνουμε ότι το να εργαζόμαστε από την τραπεζαρία, τον καναπέ ή το κρεβάτι με το laptop μας δεν αποτελεί και την πιο εύκολη και παραγωγική επιλογή.

Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε την τέλεια ατμόσφαιρα εργασίας στο σπίτι, έτσι ώστε να παραμείνουμε παραγωγικοί και δημιουργικοί; Το ebeis.gr προτείνει ιδέες και προτάσεις για να οργανώσετε τον τέλειο χώρο γραφείου στο σπίτι σας.

 

Επιλέξτε τα σωστά έπιπλα

Δεν μπορείτε να εργαστείτε αποτελεσματικά από το σπίτι χωρίς να έχετε το σωστό γραφείο. Το σωστό γραφείο θα πρέπει να είναι άνετο και να έχει τον κατάλληλο χώρο, έτσι ώστε να χωρέσει τον υπολογιστή σας αλλά και ό,τι άλλο θεωρείτε απαραίτητο για τη δουλειά σας. Επίσης, εάν εργάζεστε πολλές ώρες σε υπολογιστή, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κακή στάση στα μάτια, την πλάτη και το λαιμό σας.

Πρέπει να επενδύσετε στη σωστή καρέκλα για να αποφύγετε την καταπόνηση, η οποία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες μακροπρόθεσμα. Καθώς εργάζεστε, βεβαιωθείτε ότι η σπονδυλική σας στήλη παραμένει σε ουδέτερη θέση και ότι το επάνω μέρος της οθόνης σας είναι είτε στο επίπεδο των ματιών είτε κάτω από αυτό.

 

Επιλέξτε την κατάλληλη τοποθεσία

Πριν αποφασίσετε το που θα τοποθετήσετε το γραφείο στο σπίτι σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον θόρυβο και τη γενικότερη κινητικότητα του σπιτιού. Για παράδειγμα, ιδανικά καλό θα είναι το γραφείο να μην είναι κοντά σε δρόμο όπου περνούν συνέχεια πεζοί ή αυτοκίνητα. Επίσης, θα πρέπει να σκεφτείτε και σε ποιο δωμάτιο περνά πολύ χρόνο η οικογένειά σας, καθώς οι φωνές και η φασαρία μπορεί να σας αποσπούν την προσοχή. Εάν το σπίτι σας δεν έχει πολύ χώρο, θα πρέπει να γίνετε δημιουργικοί, χωρίζοντας ένα μεγαλύτερο δωμάτιο με κουρτίνες ή κάποιο παραβάν.

 

Η τάξη έχει σημασία

Όταν φέρνουμε τη δουλειά στο σπίτι, δεν πρέπει να φέρουμε και την αταξία που μπορεί να τη συνοδεύει, καθώς το σπίτι μας πρέπει ταυτόχρονα να είναι και χώρος ηρεμίας και χαλάρωσης. Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να επενδύσουμε σε χώρους αποθήκευσης των πραγμάτων μας. Οι βιβλιοθήκες αποτελούν την καλύτερη επιλογή, αφού είναι καλαίσθητες και μπορούν να ταιριάξουν εύκολα στην αισθητική ενός σπιτιού. Εάν δεν έχουμε επαρκή χώρο τότε μπορούμε να επιλέξουμε ραφιέρες και ράφια τοίχου.

 

Προσθέστε έμπνευση και χαρακτήρα

Τα προσωπικά αντικείμενα είναι σημαντικό να υπάρχουν στο χώρο εργασίας σας, όπως και διάφορα διακοσμητικά. Μερικές φορές, το να βλέπουμε αγαπημένα αντικείμενα όταν εργαζόμαστε μπορεί να μας δώσει έμπνευση και να αυξήσει την παραγωγικότητά μας. Τοποθετήστε στο χώρο σας κάδρα, κορνίζες, βάζα ή κασπώ και αμέσως θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε να εργάζεστε με όρεξη.