Ενδιαφέρεστε για φθινοπωρινό make over σπιτιού; Μάθετε πώς μπορείτε να ανανεώσετε το χώρο σας, προσθέτοντας απλά μικρές και οικονομικές φθινοπωρινές πινελιές!

 

οικονομικές αλλαγές

 

Το φθινόπωρο είναι ήδη εδώ και είναι απολύτως απαραίτητο μαζί με την πτώση της θερμοκρασίας και τα πρωτοβρόχια να έρθει και η ανάλογη ανανέωση στη διακόσμηση του σπιτιού μας. Οι επιλογές είναι πολλές και τις περισσότερες φορές αρκετά οικονομικές, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι έμπνευση, χρόνος και ιδέες.

 

Ανακαλύψτε πως μπορείτε να δώσετε στο σπίτι σας μια φθινοπωρινή και ζεστή ατμόσφαιρα ακολουθώντας τις προτάσεις του ebeis.gr.

 

1. Διακοσμήστε με κίτρινα φύλλα

Τίποτα δε χαρακτηρίζει το φθινόπωρο περισσότερο από το πορτοκαλί χρώμα και τα κίτρινα φύλλα των φυλλοβόλων δέντρων. Επιλέξτε να κάνετε την ανατροπή και να δώσετε όντως μια φθινοπωρινή χροιά στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σας με το να τοποθετήσετε στα βάζα σας αντί για λουλούδια, κλαδιά με κίτρινα φύλλα. Πρόκειται για μια πολύ απλή, προσιτή και εύκολη λύση που θα χαρίσει πραγματικά στο σαλόνι σας εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

2. Κάντε τους εξωτερικούς χώρους ζεστούς και άνετους

Είναι αλήθεια πως έχουμε την τάση να διαμορφώνουμε τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας κατά τους θερινούς μήνες. Παρ’ όλα αυτά, αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να τους απολαύσουμε και το φθινόπωρο, αφού ο καιρός δεν είναι ακόμα τόσο ψυχρός. Ένας ωραίος τρόπος για να διαμορφώσουμε τον κήπο, το μπαλκόνι ή την ταράτσα του σπιτιού μας, πέρα από τα έπιπλα εξωτερικού χώρου, είναι να προσθέσουμε μαξιλάρια, κουβέρτες, φαναράκια αλλά και φωτάκια, κάνοντας την ατμόσφαιρα ζεστή και γεμάτη θαλπωρή.

 

3. Ντύστε το σπίτι με χαλιά, κουβέρτες και ριχτάρια

Τίποτα δεν μπορεί να δώσει περισσότερη ζεστασιά σε ένα σπίτι από τα υφάσματα. Επιλέξτε να τοποθετήσετε πάνω σε πολυθρόνες και καναπέδες ριχτάρια, τα οποία έχουν τόσο διακοσμητική, όσο και πρακτική χρήση. Επιπλέον, μπορείτε να ντύσετε τα γυμνά πατώματα με χαλιά, για να κάνετε τον χώρο πιο άνετο, έτσι ώστε να μπορείτε να κάθεστε και στο πάτωμα.

 

4. Χρησιμοποιείστε φρούτα & λαχανικά

Τα διακοσμητικά ενός φθινοπωρινού σπιτιού μπορούν εύκολα να προέλθουν απευθείας από τη φύση. Τα μήλα είναι ένα φρούτο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το φθινόπωρο. Μπορείτε να βάλετε μήλα μέσα σε μπολ, τα οποία και θα τοποθετήσετε στο τραπέζι της κουζίνας, στην τραπεζαρία ή στο τραπεζάκι του σαλονιού. Επίσης, οι κολοκύθες αποτελούν ένα ακόμη χαρακτηριστικό λαχανικό του φθινοπώρου. Το πορτοκαλί της χρώμα είναι πάρα πολύ θερμό, ενώ το γεγονός ότι αποτελεί συνώνυμο του Halloween, της κλασικής γιορτής του φθινοπώρου, ενισχύει αυτή την επιλογή ακόμη περισσότερο.

 

5. Επιλέξτε μια κουνιστή πολυθρόνα

Οι κουνιστές πολυθρόνες, πέρα από το ότι είναι πολύ αναπαυτικές, αποτελούν το α και το ω μιας ζεστής και άνετης διακόσμησης που απορρέει θαλπωρή. Ακουμπήστε πάνω της μια καρό κουβέρτα και ετοιμαστείτε να χαλαρώσετε, να πιείτε ζεστά ροφήματα ή να διαβάσετε το βιβλίο σας με φόντο το απόλυτα φθινοπωρινό σαλόνι σας.