Πώς ήταν το δικό σας παιδικό δωμάτιο; Στοιχηματίζουμε πως σίγουρα δε θα είχε κάποια σχέση με αυτά τα εντυπωσιακά κα απολύτως μαγικά δωμάτια που ετοιμάζουν οι γονείς πλέον για τα παιδιά τους. Το καλό βέβαια είναι ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν άκρως εντυπωσιακό χώρο, που πραγματικά τα παιδιά θα λατρέψουν, χωρίς να προβούμε σε υπερβολές και μεγάλα έξοδα.

Πώς μπορούμε λοιπόν να διακοσμήσουμε ένα παιδικό δωμάτιο και ποια έπιπλα είναι απολύτως απαραίτητα;

 

Εκεί που ξεκινούν τα όνειρα

Το παιδικό δωμάτιο είναι ο χώρος που τα παιδιά αισθάνονται άνετα και προστατευμένα. Είναι ένα δικό τους κομμάτι, μια προέκταση του εαυτού και της προσωπικότητάς τους. Είναι σημαντικό να υπάρχουν πολλά ερεθίσματα στο χώρο που να εξάπτουν τη φαντασία τους και να τα κάνουν να ονειρεύονται κόσμους πέρα από τον πραγματικό. Η επιλογή του σωστού κρεβατιού είναι πάρα πολύ σημαντική, καθώς ο ύπνος παίζει ζωτικό ρόλο στη σωστή ανάπτυξή τους. Υπάρχουν διάφορα παιδικά κρεβάτια, τα οποία θα κάνουν τον ύπνο να μοιάζει παιχνίδι στα μάτια του παιδιού σας. Μπορείτε να ενισχύσετε αυτό το συναίσθημα τοποθετώντας γύρω του κουρτίνες ή κάποιον ειδικό περιστρεφόμενο φωτισμό, ο οποίος θα απεικονίζει αστέρια και θα μεταμορφώσει τους τοίχους του δωματίου σε έναν πραγματικό γαλαξία.

 

Τακτοποιώντας τα παιχνίδια

Η δημιουργικότητα μπορεί να θέλει μια μικρή δόση αταξίας, όμως καθιστά το έργο του γονιού ακόμη δυσκολότερο. Όταν ετοιμάζετε ένα παιδικό δωμάτιο, είναι απαραίτητο να επιλέξετε έπιπλα τα οποία να λειτουργούν ως εύκολοι αποθηκευτικοί χώροι. Ντουλάπες, κομότες, κομοδίνα, ακόμα και κουτιά αποθήκευσης που μοιάζουν με παιχνίδια μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε πάντα γρήγορα και εύκολα τακτοποιημένο το παιδικό δωμάτιο.

 

Η γνώση θέλει φαντασία

Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών δε σταματάει στο παιχνίδι. Το διάβασμα και η ανάγνωση παραμυθιών αποτελεί εξίσου μία σημαντική δραστηριότητα. Φροντίστε να προμηθευτείτε μία όμορφη και παραμυθένια βιβλιοθήκη, έτσι ώστε τα βιβλία του να είναι πάντα οργανωμένα και διαθέσιμα. Ακόμα και η ίδια η ανάγνωση μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, εάν δημιουργήσετε μια μικρή γωνιά «φαντασίας» στο δωμάτιο, δημιουργώντας ένα «φρούριο» ή «σκηνή» χρησιμοποιώντας κουβέρτες, μαξιλάρια και παπλώματα. Τα πάντα μπορεί να συμβούν με λίγη φαντασία!

 

Δεν ξεχνάμε τα διακοσμητικά

Τι θα ήταν ένα παιδικό δωμάτιο χωρίς τα απαραίτητα… αξεσουάρ; Μπορείτε να επιλέξετε διάφορα έπιπλα τα οποία ναι μεν έχουν χρηστική αξία, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως παιχνίδια! Επίσης, μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους με αφίσες, αυτοκόλλητα αγαπημένων ηρώων ή και ακόμα να καλύψετε έναν ολόκληρο τοίχο με έναν παγκόσμιο χάρτη ή τον χάρτη του γαλαξία μας. Έτσι, το παιδί σας θα μπορεί να ανακαλύψει τον κόσμο μέσα από το παιδικό του δωμάτιο!

Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης αλλά και για ποιοτικά και οικονομικά έπιπλα μπορείτε να επισκεφτείτε το e-shop ebeis.gr.