Καινούργιο κεφάλαιο, καινούργια ζωή, καινούργιο σπίτι! Η φοιτητική ζωή που τόσο περιμένατε έφτασε. Ποια είναι τα πράγματα που είναι απαραίτητα και θα χρειαστείτε από τον πρώτο κιόλας μήνα στο φοιτητικό σας σπίτι;

 

φοιτητικά έπιπλα 

Τα φοιτητικά χρόνια χαρακτηρίζονται από ανεμελιά, διασκέδαση, αλλά και διάβασμα. Είναι η περίοδος που από τη μαθητική και προστατευμένη ζωή ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πρώτη δόση ενηλικίωσης, ειδικά στην περίπτωση που η σχολή μας βρίσκεται σε άλλη πόλη από εκεί που μεγαλώσαμε.

Πώς μπορούμε λοιπόν να προετοιμαστούμε κατάλληλα για όλες τις στιγμές που πρόκειται να ζήσουμε; Ο τρόπος που θα επιπλώσουμε το νέο μας σπίτι είναι πολύ σημαντικός, αφού θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι τα αντικείμενα που θα επιλέξουμε πρέπει να είναι πρακτικά, οικονομικά και όμορφα, αλλά παράλληλα να μπορούν να αντιπροσωπεύσουν και την προσωπικότητά μας.

Παρακάτω σας δίνουμε διάφορες ιδέες και προτάσεις σχετικά με την επίπλωση και διακόσμηση του νέου σας φοιτητικού σπιτιού με βάση τις ανάγκες σας.

 

Ύπνος

Ίσως και η πιο απαραίτητη ανάγκη που πρέπει να καλυφθεί στο νέο σας σπίτι. Ο καλός και ξεκούραστος ύπνος είναι απαραίτητος για μια υγιή ζωή. Ένα από τα πρώτα πράγματα λοιπόν που πρέπει να προμηθευτείτε για το φοιτητικό σας σπίτι είναι ένα στρώμα και ένα σκελετό κρεβατιού. Επιλέξτε οικονομικά αλλά ταυτόχρονα γερά υλικά τα οποία να μπορούν να αποσυναρμολογούνται εύκολα στην περίπτωση που σκοπεύετε να αλλάζετε σπίτια συχνά.

Επίσης, στην περίπτωση που το σπίτι που θα βρείτε δε διαθέτει ντουλάπες ή αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους μια συρταριέρα ή μια απλή επιπρόσθετη ντουλάπα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

 

φοιτητικό σπίτι κρεβάτι

 

Διάβασμα

Σίγουρα μπορείτε να διαβάσετε οπουδήποτε ένα βιβλίο ή να γράψετε από το κρεβάτι στο laptop. Παρ’ όλα αυτά, το να έχουμε έναν συγκεκριμένο χώρο στο σπίτι για εργασία και μελέτη μπορεί να μας βοηθήσει να παραμείνουμε πιο συγκεντρωμένοι και παραγωγικοί. Ειδικά, στα φοιτητικά χρόνια που οι απαιτήσεις για διάβασμα και εργασίες είναι τεράστιες, είναι πολύ λογικό να επενδύσετε σε ένα καλό και άνετο γραφείο και σε μια αναπαυτική καρέκλα γραφείου. Εξίσου σημαντικό είναι να μην αμελήσετε να προμηθευτείτε και ένα καλό φωτιστικό γραφείου, το οποίο θα κάνει τη μελέτη σας πιο ξεκούραστη και θα αποτρέψει την επιβάρυνση των ματιών σας.

Επίσης, μια βιβλιοθήκη θα μπορούσε να είναι μια σημαντική προσθήκη στις επιλογές σας, καθώς η οργάνωση των πολλών βιβλίων που θα πάρετε θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη ασχολία, εάν δε φροντίσετε από νωρίς να αποκτήσετε μία.

 

φοιτητικό σπίτι γραφείο

 

Φαγητό

Το καθημερινό μαγείρεμα είναι μία δύσκολη αποστολή, ειδικά εάν είσαι φοιτητής. Το φαγητό όμως είτε πρόκειται για μαγείρεμα είτε για delivery θα πρέπει κάπου να καταναλωθεί! Αναλόγως με τον χώρο που θα διαθέτετε μπορείτε να επενδύσετε σε ένα τραπέζι κουζίνας συνοδευόμενο από καρέκλες διαφόρων στιλ. Στην περίπτωση που ο διαθέσιμος χώρος είναι μικρός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τραπέζι κουζίνας και ως γραφείο.

 

φοιτητικό σπίτι τραπέζι

 

Χαλάρωση  

Φοιτητικά χρόνια σημαίνει χαλαρές και ευχάριστες στιγμές με την παρέα! Γι’ αυτό το λόγο ένας καναπές είναι πάντα απαραίτητος. Σε περίπτωση που το σπίτι είναι μικρό και θέλετε να έχετε την προοπτική να φιλοξενήσετε κάποιον, ένας καναπές κρεβάτι μπορεί να αποτελέσει την ιδανική λύση. Μπορείτε να πάρετε και ένα τραπεζάκι σαλονιού για να το συνοδεύσετε, το οποίο μπορεί να έχει διακοσμητική,     αλλά και πρακτική αξία, αφού μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και για να τρώτε εκεί. Ο καναπές σε συνδυασμό με μαξιλάρες, σκαμπό και πουφ μπορούν να δημιουργήσουν ένα όμορφο και κυρίως οικονομικό σαλόνι.

 

φοιτητικό σπίτι καναπές