Πόσο «ζεστό» αισθάνεστε το σπίτι σας; Αναζητάτε ιδέες και συμβουλές για να δώσετε μία νότα χαλάρωσης και θαλπωρής σε διάφορες γωνιές του σπιτιού σας; Τι μπορείτε να κάνετε και πώς μπορείτε να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα που ονειρεύεστε; 

Αν και πλέον περνάμε αρκετές ώρες στο σπίτι, πολλοί άνθρωποι ακόμη δεν έχουν καταφέρει να αισθανθούν απόλυτα άνετα μέσα σε αυτό. Το να νιώσουμε ηρεμία, χαλάρωση και θαλπωρή μέσα στο σπίτι μας δεν είναι τόσο δύσκολο. Το μόνο που χρειάζεται είναι δημιουργικότητα, όρεξη και ορισμένες καλές ιδέες.

 

Κάντε το ξύλο το αγαπημένο σας υλικό 

Αυτή η συμβουλή είναι ίσως και η πιο προφανής, και αυτό γιατί είναι πολύ εύκολο να την αντιληφθούμε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να φανταστούμε ένα δωμάτιο που να πρωταγωνιστεί το ξύλο και ένα που βασικό χαρακτηριστικό του είναι το μάρμαρο. Σίγουρα, στην περίπτωση του ξύλου αισθανόμαστε πιο άνετα και φιλικά, ενώ το δωμάτιο με το μάρμαρο το νιώθουμε πιο ψυχρό και απόμακρο. Το ξύλο μπορεί να ζεστάνει το χώρο μας εύκολα, τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά. 

 

Δοκιμάστε χαμηλό και ρομαντικό φωτισμό 

Ο φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο ατμοσφαιρικό και ζεστό θα φανεί ένα δωμάτιο. Μπορούμε πολύ εύκολα να δημιουργήσουμε αυτές τις ψευδαισθήσεις ζεστασιάς, απλά και μόνο τοποθετώντας στο χώρο διάφορα μικρά φωτιστικά με λάμπες θερμού χρώματος ή και εγκαθιστώντας στα ήδη υπάρχοντα φωτιστικά μας διακόπτες που αυξομειώνουν το φως.  Τα κεριά και τα διακοσμητικά φωτάκια αποτελούν επίσης όμορφες και οικονομικές λύσεις. 

 

Επιλέξτε θερμά χρώματα

Τα θερμά χρώματα δεν είναι αναγκαστικό να περιοριστούν μόνο στο χρώμα του τοίχου, στα υφάσματα των επίπλων ή στις ταπετσαρίες. Μπορείτε να δημιουργήσετε θερμές πινελιές ακόμα και στα μεταλλικά αντικείμενα του σπιτιού. Προτιμήστε για παράδειγμα βρύσες και πόμολα σε χάλκινο, μπρούτζινο, χρυσό ή ροζ χρυσό χρώμα.  

 

Δώστε σημασία στα υφάσματα

Κουβέρτες, ριχτάρια, χαλιά, μαξιλάρια. Αυτά τα υφάσματα μπορούν να δημιουργήσουν ζεστή ατμόσφαιρα στο χώρο σας και να κάνουν το δωμάτιο πιο φιλικό και φιλόξενο. Μπορούν επίσης να ζεστάνουν και εσάς τους ίδιους. Επιλέξτε υλικά, χρώματα και σχέδια που σας αρέσουν και σας δημιουργούν μια ευχάριστη και ζεστή διάθεση. 

 

Τοποθετήστε φωτογραφίες και διακοσμητικά

Προσθέστε στη διακόσμησή σας προσωπικά αντικείμενα, αναμνηστικά, φωτογραφίες και πίνακες. Σίγουρα δεν εννοούμε να «φορτώσετε» το χώρο, όμως είναι σημαντικό να κάνετε το σπίτι σας να μοιάζει ότι κάποιος μένει εκεί και δεν είναι απλώς ένα διακοσμημένο δωμάτιο που δημιουργήθηκε για κάποιο περιοδικό. Δώστε στο χώρο σας ένα κομμάτι από την ψυχή σας και αμέσως θα γίνει πιο φιλικό και ζεστό.