Το vintage και ρετρό στιλ σε ένα σπίτι αποτελεί μέρα με τη μέρα όλο και μία πιο δημοφιλή επιλογή. Λίγο η νοσταλγία για το παλιό, λίγο η ρομαντική ατμόσφαιρα και η θαλπωρή που προσφέρει, κάνουν αρκετούς ανθρώπους να θέλουν να δώσουν μία extra vintage πινελιά στη διακόσμηση του σπιτιού τους. Πώς μπορούν να την πετύχουν λοιπόν απλά και γρήγορα;

 

1 Επιλέξτε μεταλλικά κρεβάτια με κάγκελα

Τα μεταλλικά κρεβάτια αποτελούν το σήμα κατατεθέν του vintage στιλ και όχι άδικα. Δεν υπάρχει κάτι που να προσδίδει στον χώρο περισσότερο ρομαντική και vintage διάθεση από ένα μεταλλικό κρεβάτι. Προτιμήστε για την κρεβατοκάμαρά σας ένα σιδερένιο κρεβάτι με κάγκελα, με ή και χωρίς ουρανό. Μπορείτε να το συνδυάσετε με floral παπλώματα και μαξιλάρια, αλλά και με κουνουπιέρα, στην περίπτωση που επιλέξετε ένα μεταλλικό κρεβάτι με ουρανό.

 

2 Προτιμήστε έπιπλα με ρετρό αισθητική

Έπιπλα υποδοχής, γραφεία, τραπεζάκια σαλονιού, κομοδίνα, παπουτσοθήκες, ακόμα και έπιπλα τηλεόρασης μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη vintage διακόσμηση ενός σπιτιού. Δε χρειάζεται να βγούμε στους δρόμους προσπαθώντας να ανακαλύψουμε ρετρό κομμάτια στα παλαιοπωλεία και στα καταστήματα με αντίκες. Πλέον πολύ εύκολα μπορείτε να βρείτε καινούργια και οικονομικά έπιπλα τα οποία υπηρετούν στο 100% το συγκεκριμένο στιλ  διακόσμησης.

 

3 Διακοσμήστε με καθρέπτες με αντικέ κορνίζα και vintage αντικείμενα

Οι καθρέπτες πάντα αποτελούν μία ενδιαφέρουσα διακοσμητική πινελιά. Μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στο σαλόνι όσο και στο υπνοδωμάτιο, το χολ ή ακόμα και στο μπάνιο. Εάν ενδιαφέρεστε να δώσετε στο σπίτι σας ένα ύφος παλιάς εποχής, τότε μπορείτε να επιλέξετε καθρέπτες τοίχου αλλά και καθρέπτες δαπέδου, οι οποίοι να διαθέτουν αντικέ κορνίζα. Πραγματικά μπορούν αυτομάτως να μετατρέψουν την ατμόσφαιρα του χώρου και να δώσουν μία ρετρό αισθητική.

Επίσης, για ακόμα περισσότερη vintage διακόσμηση μπορείτε να επιλέξετε να τοποθετήσετε στον χώρο σας κάποιο παλιό τηλέφωνο με καντράν, μία γραφομηχανή, ένα πικάπ ή και ακόμα να χρησιμοποιήσετε επιτέλους τα σεμεδάκια της γιαγιάς με διάφορους δημιουργικούς τρόπους. Εκτός δηλαδή από τον κλασικό τρόπο (δηλαδή πάνω από την τηλεόραση), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σεμεδάκια για την κατασκευή ενός καπέλου φωτιστικού.

 

4 Διαλέξτε κλασσικές πολυθρόνες με floral ταπετσαρία

Δεν είναι αναγκαίο να αλλάξετε ολόκληρη τη διακόσμηση του σαλονιού. Τις περισσότερες φορές ένα έπιπλο- statement μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά και να δώσει στον χώρο το στιλ διακόσμησης που έχουμε επιλέξει, χωρίς να χρειαστεί να μπούμε σε πολλά έξοδα.

Στην περίπτωση που έχουμε ένα μονόχρωμο σαλόνι, για να δώσουμε την απαραίτητη vintage ατμόσφαιρα στον χώρο, μπορούμε να επιλέξουμε μία μονόχρωμη αλλά σε έντονη απόχρωση κλασική πολυθρόνα ή μία πολυθρόνα που θα έχει floral ταπετσαρία.

 

Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης αλλά και για ποιοτικά και οικονομικά έπιπλα μπορείτε να επισκεφτείτε το e-shop ebeis.gr.