Το καλοκαίρι θέλει θάλασσα… Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να μείνουμε στην πόλη; Μήπως ήρθε η στιγμή να κάνετε το μπαλκόνι σας το πιο δροσερό και εντυπωσιακό δωμάτιο του σπιτιού;

Έχετε ξεμείνει στην πόλη και δεν ξέρετε πότε θα έρθει η στιγμή που θα κάνετε και εσείς την καλοκαιρινή σας απόδραση σε κάποιο νησί ή παραθαλάσσιο προορισμό; Δε χρειάζεται να απογοητεύεστε. Μπορείτε να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας στον πιο δροσερό, εντυπωσιακό και καλοκαιρινό χώρο που δε θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τους χώρους χαλάρωσης στα διάφορα θέρετρα.

Τι πρέπει λοιπόν να προμηθευτείτε και τι πρέπει να προσέξετε στην καλοκαιρινή διακόσμηση του μπαλκονιού σας;

 

Δώστε προσοχή στον περιβάλλοντα χώρο

Ανεξάρτητα εάν έχετε ήδη έπιπλα βεράντας ή όχι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να επιμεληθείτε, εάν θέλετε πραγματικά να μεταμορφώσετε το μπαλκόνι σας, είναι το περιβάλλον του.  Ακόμα και αν τοποθετήσετε τα πιο ακριβά έπιπλα εξωτερικού χώρου και διακοσμητικά, εάν δεν έχετε φροντίσει την ατμόσφαιρα του χώρου, δε θα καταφέρετε ποτέ να επιτύχετε το αποτέλεσμα που ονειρεύεστε.

Πέρα από την απαραίτητη καθαριότητα του μπαλκονιού, θα πρέπει να φροντίσετε να προμηθευτείτε φυτά και  λουλούδια. Το πράσινο είναι πολύ σημαντικό. Προσφέρει δροσιά, σκιά αλλά και χρώμα στο γκρίζο της πόλης. Δε χρειάζεται να κάνετε υπερβολές. Επιλέξτε ανάλογα με τον χρόνο που μπορείτε να διαθέσετε στη φροντίδα τους αλλά και τον διαθέσιμο χώρο. Εάν το μπαλκόνι σας είναι μικρό και στενό, μπορείτε να τοποθετήσετε τις γλάστρες σας σε ειδικά ράφια ή ραφιέρες εξωτερικού χώρου. Επίσης, εάν δε θέλετε να αγχωθείτε με την περιποίηση των φυτών, μπορείτε να προμηθευτείτε κάποια ψεύτικα λουλούδια και φυτά, τα οποία θα δημιουργήσουν την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε.

 

Προμηθευτείτε τα κατάλληλα έπιπλα

Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου έχουν μεγάλη σημασία. Εκτός του ότι πρέπει να επιλεχθούν ανάλογα με τον χώρο που διαθέτετε, πρέπει να αντιπροσωπεύουν την αισθητική σας και να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς σας. Οι επιλογές είναι πολλές και μπορείτε πραγματικά να επιλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν. Μπορεί να θέλετε να κάνετε το μπαλκόνι σας να μοιάζει με εξωτική γωνιά. Τότε αναδιπλούμενες καρέκλες, χαμηλά τραπεζάκια, ξαπλώστρες, αιώρες, κούνιες και ομπρέλες θα πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή. Εάν σας αρέσει να τρώτε και να εργάζεστε το καλοκαίρι στο μπαλκόνι σας, τότε ένα τραπέζι και καρέκλες εξωτερικού χώρου είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Τέλος, εάν σας αρέσει να χαλαρώνετε στη βεράντα μαζί με φίλους ή πίνοντας το αγαπημένο σας δροσιστικό ρόφημα, τότε ένα σετ σαλονιού εξοχής είναι αυτό ακριβώς που ζητάτε.

 

Επιλέξτε τα ιδανικά διακοσμητικά

Η ατμόσφαιρα αποτελεί έναν βασικό παράγοντα διακόσμησης του μπαλκονιού και αυτό γιατί μπορεί πραγματικά να το αναδείξει. Κάντε τον χώρο σας μαγικό και ονειρεμένο επιλέγοντας φωτάκια, πατάκια και χαλιά εξωτερικού χώρου, βάζα και κασπώ, πουφ ή ακόμα και επιδαπέδια φωτιστικά.

 

Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης αλλά και για ποιοτικά και οικονομικά έπιπλα μπορείτε να επισκεφτείτε το e-shop ebeis.gr.