Ο ύπνος καταλαμβάνει περίπου το 1/3 της ζωής μας. Αυτό μας κάνει να αντιληφθούμε ακόμα καλύτερα πόσο σημαντική είναι η επιλογή του κατάλληλου κρεβατιού. Το λάθος κρεβάτι μπορεί να οδηγήσει σε πόνους στους μύες, τον αυχένα και τη μέση και προφανώς σε έλλειψη ύπνου. Ο καλός βραδινός ύπνος έχει πολλά οφέλη τόσο στην υγεία μας, όσο και στην παραγωγικότητά μας. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε και η επιλογή του κρεβατιού είναι τόσο σημαντική. Πώς μπορούμε όμως τα διαλέξουμε το σωστό;

Σίγουρα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στη διαμόρφωση της επιλογής μας σχετικά με το ιδανικό για εμάς κρεβάτι πέρα από την εμφάνιση και την τιμή. Με τι κριτήρια λοιπόν πρέπει να επιλέξουμε το κρεβάτι μας, έτσι ώστε να καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες μας;

Λάβετε υπόψη το μέγεθος του δωματίου

Εάν το υπνοδωμάτιό σας είναι πολύ μικρό, ένα τεράστιο κρεβάτι δεν αποτελεί την κατάλληλη επιλογή. Η ατμόσφαιρα του δωματίου παίζει τόσο σημαντικό ρόλο, όσο και το ίδιο το κρεβάτι. Σε ένα ευρύχωρο και τακτοποιημένο δωμάτιο, ο εγκέφαλός μας χαλαρώνει, πράγμα το όποιο βοηθάει κατά πολύ τη διαδικασία του ύπνου. Εάν ο χώρος σας είναι περιορισμένος και θέλετε να είστε άνετα, σκεφτείτε ένα ημίδιπλο ή διπλό κρεβάτι, σίγουρα όχι υπέρδιπλο. Εάν από την άλλη δε θέλετε για κανένα λόγο το μέγεθος του κρεβατιού σας να είναι μικρότερο από υπέρδιπλο ή διπλό, τότε λάβετε σοβαρά υπόψη τη λύση ενός καναπέ που γίνεται κρεβάτι.

Αξιοποιήστε στο έπακρο τον χώρο με κρεβάτια αποθήκευσης

Στην ίδια λογική σχετικά με το πόσο άνετο και ευρύχωρο θα είναι το υπνοδωμάτιό σας, μπαίνει και αυτή η συμβουλή. Τα κρεβάτια τα οποία διαθέτουν και χώρους αποθήκευσης μπορούν να βοηθήσουν το υπνοδωμάτιό σας να φαίνεται μεγαλύτερο, αφού με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε να τοποθετήσετε σε αυτά επιπλέον έπιπλα αποθήκευσης όπως συρταριέρες, κομότες, ντουλάπες κλπ.

Δώστε χώρο στον εαυτό σας να απλωθεί

Εννοείται πως εάν διαθέτετε τα απαραίτητα τετραγωνικά στο δωμάτιο και σας αρέσει η άπλα, τότε μπορείτε να επενδύσετε σε ένα υπέρδιπλο κρεβάτι. Βέβαια, αυτή η συμβουλή δεν αφορά τόσο αυτό τον παράγοντα. Περισσότερο αναφερόμαστε στο κάτω μέρος του σκελετού του κρεβατιού. Εάν είστε αρκετά ψηλοί ή έχετε άστατο ύπνο είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα κρεβάτι που να μην έχει κάγκελα ή άλλα διακοσμητικά στο τελείωμά του.

Το ύψος έχει σημασία

Εάν δυσκολεύεστε να σηκωθείτε το πρωί ή αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη μέση μας, τότε ένα ψηλό κρεβάτι αποτελεί την ιδανική επιλογή. Ψηλότερα συνήθως είναι τα μεταλλικά κρεβάτια και κάποια από τα ξύλινα. Αποφύγετε τα περισσότερα από τα επενδυμένα ή αυτά που έχουν χώρο αποθήκευσης, καθώς συνήθως είναι χαμηλότερα και πιο κοντά στο πάτωμα. Εάν δε θέλετε να αλλάξετε σκελετό κρεβατιού, τότε ιδανική επιλογή είναι ένα ψηλό, ανατομικό και εξατομικευμένο στρώμα.

Το κρεβάτι και το στρώμα πρέπει να συνδυάζονται

Μην αγοράζετε ποτέ ένα κρεβάτι χωρίς να σκεφτείτε ταυτόχρονα το στρώμα που θα τοποθετήσετε. Εάν είναι δυνατόν, είναι καλό να αγοράσετε καινούργιο στρώμα μαζί με το καινούργιο σας κρεβάτι.

Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης αλλά και για ποιοτικά και οικονομικά έπιπλα μπορείτε να επισκεφτείτε το e-shop ebeis.gr.