Η άνοιξη έχει έρθει και αυτό αυτομάτως σημαίνει πως οι παρέες θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται στους εξωτερικούς χώρους των σπιτιών. Κήπος, βεράντα ή ταράτσα, όποιος και να είναι ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού σας, μπορείτε να τον διαμορφώσετε αναλόγως, έτσι ώστε να μπορέσετε να τον απολαύσετε κατά τη διάρκεια των θερμών μηνών.

Ποιες είναι οι απαραίτητες προετοιμασίες που πρέπει να κάνετε και τι έπιπλα εξωτερικού χώρου και είδη διακόσμησης πρέπει να προτιμήσετε;

 

Καθαρισμός και Οργάνωση

Για να γίνει ο χώρος σας έτοιμος να δεχτεί κόσμο, θα πρέπει πρώτα να τακτοποιηθεί, να οργανωθεί και να καθαριστεί. Σίγουρα οι βροχές και γενικότερα η κακοκαιρία του χειμώνα, μπορεί να έχουν προκαλέσει κάποιες φθορές. Πριν λοιπόν ξεκινήσετε οποιαδήποτε σκέψη σχετικά με τη διακόσμηση του χώρου, κάντε μια γρήγορη βόλτα με μια σακούλα σκουπιδιών. Μαζέψτε τυχόν σκουπίδια και κάντε τις επιδιορθώσεις σας. Μόλις δείτε τον εξωτερικό σας χώρο πραγματικά τακτοποιημένο και καθαρό, θα εμπνευστείτε περισσότερο και θα έχετε δημιουργικότερες ιδέες για να τον κάνετε ομορφότερο.

 

Τα Κατάλληλα Έπιπλα 

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά μιας συγκέντρωσης σε εξωτερικό χώρο είναι το ποτό και το φαγητό. Εάν δε διαθέτετε έπιπλα εξωτερικού χώρου, τώρα είναι μια καλή περίοδος για να επενδύσετε σε αυτά. Το τι είδους έπιπλα θα επιλέξετε εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.

Κάποιοι θέλουν ένα άνετο σαλόνι εξωτερικού χώρου για να μπορούν να κάθονται πολλές ώρες με την παρέα τους, άλλοι προτιμούν ένα μεγάλο τραπέζι εξωτερικού χώρου, όπου θα μπορεί όλη η οικογένεια να μαζεύεται για φαγητό. Τέλος, υπάρχουν και αυτοί που θέλουν έναν πιο minimal εξωτερικό χώρο και επενδύουν σε κούνιες εξωτερικού χώρου, πουφ, ομπρέλες και σεζλόνγκ. Σκεφτείτε τι είδους πάρτι θέλετε να οργανώσετε και επιλέξτε τα έπιπλα που σας ταιριάζουν περισσότερο!

 

Η Απαραίτητη Διακόσμηση

Ένα τελευταίο κομμάτι που δεν πρέπει να αμεληθεί, καθώς είναι και αυτό που θα κάνει τη διαφορά και θα δημιουργήσει μια μοναδική ατμόσφαιρα, είναι η διακόσμηση. Σε αυτή την κατηγορία επιτρέπονται τα πάντα, αρκεί να σας αρέσουν. Μπορείτε να διαλέξετε όμορφα λουλούδια και φυτά, φαναράκια, φωτάκια, κουβερλί, μαξιλάρια και πραγματικά ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε για να κάνετε τον χώρο σας ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό μέρος.

Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης αλλά και για ποιοτικά και οικονομικά έπιπλα μπορείτε να επισκεφτείτε το e-shop ebeis.gr.